ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ І НС

Дата: 27.02.2020 20:43
Кількість переглядів: 475

Фото без опису27 лютого, під керівництвом голови адміністрації Олександра Кудрявського відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В роботі комісії взяли участь голова Яготинської районної ради Петро Гайдай, заступник міського голови Олена Федина та члени комісії.

В рамках засідання присутні розглянули питання щодо недопущення занесення і поширення випадків захворювань спричинених коронавірусом на території Яготинського району.

Лікар епідеміолог відділення організації епідеміологічних досліджень Баришівського МРВЛД ДУ "КОЛЦ МОЗ України" Вікторія Горбачевська, коротко зупинилась на аналізі епідеміологічної ситуації в Яготинському районі протягом 2019 року та основних аспектах розповсюдження захворювань на коронавірус.

«Станом на 26 лютого 2020 року у світі зареєстровано 81 005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 762 - летальні. Одужало вже 30 109 осіб.

81,7% усіх випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої новим коронавірусом, зафіксовано в одній провінції Китаю - Хубей.

В країнах Європи зареєстровано 46 випадків захворювання (Німеччина - 16; Франція - 12; Великобританія - 9; Італія - 3; Росія - 2; Іспанія - 2; Фінляндія, Швеція та Бельгія по одному випадку).

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Епідемічна ситуація в Яготинському районі наразі контрольована.» - констатувала Вікторія Горбачевська.

За 12 місяців 2019 року серед населення району зареєстровано 10473 випадків інфекційних захворювань (з грипом і ГРВІ) що на 1567 вип. менше ніж за аналогічний період минулого року (за рахунок ГРВІ). В структурі інфекційної захворюваності 97,6 % складає грип та ГРВІ.

Кількість хворих на інфекційні захворювання (без грипу та ГРВІ) в Яготинському районі зросла на 63 випадки (254 хворих в 2019 р. та 191 в 2018 році).

Найбільше розповсюдження серед інфекційних захворювань мають туберкульоз, кір, гастроентероколіти, сальмонельоз, вітряна віспа.

В районі не реєструвалися випадки черевного тифу та паратифів, поліомієліту, сибірки, сказу, туляремії, бруцельозу, малярії, дифтерії, шигельозу, лептоспірозу.

В 2019 році виявлено 20 хворих на туберкульоз органів дихання, проти 25 випадків за 2018 рік. Зниження на 5 випадків. Випадків туберкульозу серед дітей до 17 років та серед медичних працівників не зареєстровано.

В 2019 році в Яготинському районі знизилась захворюваність на кір. Захворіло 17 осіб. В 2018 році 39 випадків.

В 2019 році спостерігається підйом захворювання на вітряну віспу. Захворіло 138 осіб, проти 37 за 2018 рік. Ріст в 3,7 рази.

Головний лікар Яготинської ЦРЛ Вадим Нескорожений зазначив, що інфекційне відділення лікарні на даний час складає 20 ліжок, в якому 7 індивідуальні бокси. Також обладнано палату для госпіталізації хворих з особливо небезпечними інфекціями.

В рамках роботи комісії прийнято рішення про утворення  оперативного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території Яготинського району випадків захворювань, спричинених коронавірусом. Очолить районний штаб голова адміністрації, до складу ввійдуть головні лікарі закладів охорони здоров’я, рятувальники, поліція, міграційна служба, лікарі епідеміологи відділення організації епідеміологічних досліджень Баришівського МРВЛД ДУ "КОЛЦ МОЗ України" і тд.

Разом з тим, голова адміністрації Олександр Кудрявський, доручив головним лікарям первинної та вторинної ланки медицини (КНП «Яготинська ЦРЛ» ЯРР та КНП «ЯЦПМСД» ЯРР) забезпечити готовність для надання медичної допомоги особам, які відповідатимуть визначенню випадку 2019-nCoV, підтримуючи необхідний запас засобів медичного призначення, захисного одягу, засобів захисту органів дихання, профілактичних препаратів, дезінфекційних засобів тощо.

«Наразі вже проведені додаткові навчання  медичного персоналу з питань дотримання вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту» - зазначив, головний лікар КНП «Яготинська центральна районна лікарня» Вадим Нескорожений.

Також в ході роботи комісії прийнято рішення звернутися до Яготинського районного сектору ДМС з проханням здійснювати інформування про кількість осіб що здійснюють або здійснили візити до іноземних країн в яких зафіксовані випадки захворювання 2019-nCoV.

На офіційному сайті Яготинскої районної державної адміністрації будуть розміщені інформаційно-роз’яснювальні матеріали «Що таке коронавірус?», «Які симптоми захворювання, при зараженні новим коронавірусом?» і тд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування