Голова адміністрації Олександр Кудрявський провів нараду за участі головних лікарів закладів медицини

Дата: 27.02.2020 12:12
Кількість переглядів: 544

Фото без опису26 лютого, голова Яготинскької районної державної адміністрації провів нараду за участі першого заступника голови адміністрації Тетяни Сухенко, головного лікаря КНП «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради Вадима Нескороженого, заступника головного лікаря КНП «Яготинський центр медико- санітарної допомоги» Яготинської районної ради Альони Лихацької.

Головний лікар КНП «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради Вадим Нескорожений доповів про отримання Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 24.01.2020 № 185 "Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)", в якому передбачено проведення ряду профілактичних заходів.

 «З тих відомостей, що ми отримуємо про коронавірус, нехтувати ними безвідповідально. Щоб запобігти потенційному ураженню потрібно бути дуже уважним, а саме:

  • Знати про перебіг хвороби та вміти визначити первинні ознаки. Це нежить, кашель, висока температура (40-41С), що за кілька днів переростає у пневмонію.
  • Звертати увагу на можливий контакт з хворими на коронавірус. Тимчасово відмовитися від такої форми вітання, як рукостискання.
  • Мінімізувати своє перебування у місцях виявлення даних хворих та великого скупчення людей.
  • Якнайчастіше мити руки. Не торкатися брудними руками очей та інших слизових. За потреби, користуватися марлевими масками, які міняти 1 раз на пів години. А використані обробляти гарячою водою.
  • У приміщеннях тричі на день обробляти поверхні розчином етилового спирту. Адже вірус у сприятливих умовах зберігає активність до 9 днів.
  • Оперативно реагувати на погіршення стану власного здоров’я та здоров’я своїх близьких.» - зазначив головний лікар Яготинської ЦРЛ Вадим Нескорожений.

Наразі в КНП«Яготинська Центральна районна лікарня» є інфекційне відділення на 20 ліжок, в якому 7 індивідуальні бокси. Також обладнано палату для госпіталізації хворих з особливо небезпечними інфекціями.

Заступник головного лікаря КНП «Яготинський центр медико- санітарної допомоги» Яготинської районної ради Альона Лихацька зазначила, що станом на 25.02.2020р. в районі  заключено 30 195 декларацій. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 95,21%.

Виписуються рецепти на лікарські засоби по Урядовій програмі «Доступні ліки». З 01.04.2019 року заклад перейшов на виписку електронних рецептів по даній програмі.

Введеться електронний запис до лікарів-терапевтів та педіатрів з 15:00 до 16:00 з понеділка по п’ятницю. Запис обмежено у зв’язку з підвищеною захворюваністю в районі на гострі респіраторні захворювання.

Розпочато ремонт кабінету щеплень. Щеплення на період ремонтних робіт проводяться в амбулаторії ЗПСМ № 1 м. Яготин, вул. Ветеранів, буд. 5.

За підсумками наради голова адміністрації Олександр Кудрявський дав доручення завідувачу сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та інфраструктури адміністрації зібрати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з метою напрацювання механізму дій у разі виявлення хворих на коронавірус на території Яготинського району та затвердження складу районного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території районну випадків захворювань спричинених новим коронавірусом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування