ЗВІТ ПРО РОБОТУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ГОДУНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЩОДО ЗДІЙСНЕННЯ НЕЮ ДЕЛЕГОВАНИХ ПОВНОВАЖЕНЬ

Дата: 23.02.2020 10:04
Кількість переглядів: 637

Фото без описуВиконавчий комітет Годунівської сільської ради в своїй роботі керується Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».  Та здійснює інші надані законом повноваження.

До складу Годунівської сільської ради входить один населений пункт - село Годунівка.  Станом на 01.01.2020 року На території сільської ради зареєстровано 457 осіб, наявного населення 500 осіб.

Стаття 27. Делеговані повноваження у сфері соціально-економічного і культурного розвитку, планування та обліку:

До відома виконавчого комітету сільської ради є підготовка програм соціально-економічного і культурного розвитку території сільської ради.     

В 2020 році необхідно провести облаштування паркової зони в центрі села, для чого будуть  залучатись бюджетні кошти, кошти ТОВ «Годунівське» та фермерських господарств села.  

В межах компетенції проводиться розгляд і узгодження планів роботи підприємств, організацій, що не належать до комунальної власності, розташованих на території сільської ради.

Придбано та встановлено паркан навколо пам’ятника  в центрі села на суму 26500 грн. за бюджетні кошти.

Проведено ремонт щитів обліку електричної енергії  в адмінбудівлі  на суму 29000 грн. за бюджетні кошти.

Проведено ремонт приміщення електричної станції  яка обслуговує дитячий садок на суму 10 000 грн. за бюджетні кошти.

Придбано та висаджено хвойні дерева біля пам’ятника в центрі села на суму 16000 грн. за бюджетні кошти.

Проведено поточний ремонт приміщення сільського клубу за кошти ТОВ «Годунівське»

Проведено благоустрій території села Годунівка за бюджетні кошти та кошти ТОВ «Годунівське»

Стаття 28 Делеговані повноваження в галузі бюджету, фінансів і цін:

Виконавчим комітетом Годунівської сільської ради постійно здійснюється контроль за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету на підприємствах та організаціях незалежно від їх форми власності.

Сільський бюджет на 2020 рік затверджений 19.12.2019 рішення

№ 266-30-УІІ і складає 885 000 грн. в тому числі доходи загального фонду сільського бюджету 865 000 грн., доходи спеціального фонду сільського бюджету 20000 грн.

Виконання плану доходів по загальному фонду за 2019 рік становить   109, 8 %

по спеціальному фонду 101,8 %

Виконання плану видатків по загальному фонду становить 99,9 %

по спеціальному фонду 107,9%.

Стаття 29 Делеговані повноваження щодо управління комунальною власністю:

Сільською радою ведеться облік об’єктів комунальної власності територіальної громади села Годунівка який затверджується рішенням сесії сільської ради  18.12.2018         року рішення № 230 -23- VІІ

В комунальній власності знаходяться такі об’єкти:

  1. водогін
  2. адмінбудівля
  3. приміщення школи / старої / 1911 року побудови
  4. приміщення школа / старої /
  5. Дороги  по вулицях з твердим покриттям ( Борщика, Поліська, Перемоги, Кравченка)
  6. Мережа вуличного освітлення
  7. Безгосподарський об’єкт електромережі ЗТП 10/0,4 кВ № 428
  8. Погруддя Героям Радянського союзу Борщику Івану Володимировичу та Кравченку Василю Івановичу.

Проблемним питання на даний час є функціонування ЗТП 10/0,4 кВ № 428 

На даний час є діючими 1 договір оренди комунального майна. В оренду передано 118.4м. кв. комунального майна, за 2019 рік за оренду комунального майна сплачено 101 790 грн.

Брак коштів в місцевому бюджеті дозволяє тільки при підтримці спонсорів вирішувати найбільш нагальні проблеми по комунальних закладах, пов’язаних з забезпеченням необхідних умов їх життєдіяльності.

Стаття 30 Делеговані повноваження в галузі житлово – комунального господарства, побутового, торгівельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв’язку:

На балансі сільської ради приміщення які придатні для житла не перебувають. Заяв на квартирний облік до сільської ради не надходило.  В селі вільні житлові будинки відсутні. Торгівельне обслуговування на селі проводять 2 приватні магазини та 1 автопавільйон. В магазинах є практично всі товари продовольчої та необхідні товари промислової групи. Сільською радою ведеться контроль за дотриманням торгівельної надбавки на основні види продуктів харчування. Графік роботи магазинів затверджений рішеннями виконавчого комітету.

Щосереди в центрі села працює виїзна торгівля.

Побутове обслуговування в селі відсутнє. Транспортне  обслуговування в цілому нормальне. Щодня є  5 рейсів до м. Яготин. В селі є близько 80 абонентів стаціонарних  телефонних номерів, але дана цифра зменшується в зв’язку із підвищенням тарифів та доступністю мобільного зв’язку.  Також є радіоточки, кількість яких стрімко зменшується.  Болючою проблемою для села є сміттєзвалище, територія якого періодично (за потреби ) впорядковується.

Стаття 32 Делеговані повноваження у сфері освіти, охорони здоров»я, культури, фізкультури і спорту:

На території села Годунівка працює Годунівський ДНЗ ( ясла- садок) «Зернятко» який на даний час відвідує 16 діток;

- фельдшерський пункт де надається кваліфікована медична допомога, два рази на місяць проводить прийом сімейний лікар,  а також проводиться реалізація  ліків першої необхідності для потреб жителів села;

- сільський клуб та сільська бібліотека, які активно працюють з молоддю, проводять вечори відпочинку, концерти, тематичні виставки, літературні години, та інші заходи;

-  поштове відділення, завдяки фінансовій підтримці ТОВ «Годунівське» наше поштове відділення працює п’ять разів на тиждень, що дає змогу вчасно проводити платежі як жителям нашого села так і навколишніх сіл.

- сільська рада яка діє в межах своїх повноважень.

Виконком сільської ради здійснює облік дітей дошкільного та шкільного віку.

На засідання виконавчого комітету постійно запрошуються  родини які потрапили в складні життєві обставини та проводяться обстеження умов проживання в даних сім’ях, також розглядаються питання щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх.

Також працює комісія в справах дітей.

На постійному контролі тримаються:

  • Багатодітні сім’ї - 8
  • Діти під опікою – 1
  • Сім’ї які мають ознаки складних життєвих обставин – 4

На території села Годунівка є стадіон який утримується в належному стані. На стадіоні проводяться футбольні матчі, а кожного вечора всі діти нашого села проводять свій вільний час  граючи на стадіоні.

В селі Годунівка є футбольна команда «Архат» яка достойно представляє наше село на районних змаганнях.

Стаття 33  Делеговані повноваження у сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища:

В межах населеного пункту загальна площа земельних  ресурсів становить 299 га. Вся земля обробляється жителями села, також передано в оренду 0,0257 га. приватному підприємцю під розміщення магазину, та 13.1 га  для ведення фермерського господарства передано ФГ «Хлібороб 2014» .  В адміністративних межах Годунівської сільської ради 1550 га., яку обробляє ТОВ «Годунівське», ТОВ АПК «Архат», та фермерські господарства: ФГ Алмаз, ФГ Чепіль, ФГ «Хлібороб 2014» та ФГ « Ліра-Агро ». За всю орендовану землю  сплачуються податки.  На сесіях сільської ради проводиться погодження  проектів землеустрою  для передачі земельних ділянок у власність жителям села. Проведена нормативно - грошова оцінки земель в межах села Годунівка за яку сплачено 25803.00 грн.

Стаття 34 Делеговані повноваження у сфері соціального захисту населення:

Виконавчим комітетом с/ради проводиться обстеження житлово-побутових умов проживання малозахищених верств населення з метою вивчення потреб даної категорії населення та допомоги у вирішення проблемних питань. Надається допомога у оформленні документів для призначення пенсій, субсидій, соціальних та дитячих виплат. В соціального працівника на обслуговуванні перебуває 11 одиноких пенсіонерів яких вона якісно та вчасно обслуговує.

Стаття 36 Делеговані повноваження в галузі оборонної роботи:

В виконавчому комітеті сільської ради ведеться облік юнаків які підлягають призову на строкову військову службу та облік військовозобов’язаних.  Забезпечується доведення до підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, а також населення наказу військового комісару про оголошення мобілізації. Виконавчий комітет отримує повістки та проводить оповіщення призовників які зареєстровані на території села Годунівка для проходження ними медичної комісії, також забезпечує проходження диспансерного огляду юнаків, проходження приписної комісії.  Проводить роз’яснювальну  роботу щодо проходження служби за контрактом. Виконавчим комітетом прийняте рішення 27.01.2020 № 01 « Про стан військового обліку  у виконавчому комітеті Годунівської сільської ради та затвердження заходів щодо покращення стану військового обліку в Годунівській сільській раді  Яготинського району»

Стаття 38 Делеговані повноваження щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян:

В Годунівській сільській раді ведеться журнали реєстрації вхідних та вихідних документів. Журнали прошнуровані, пронумеровані, скріплені печаткою. За звітний період до сільської ради надійшло 265 документів, надіслано сільською радою 410 документів.

До відома населення на видному місці при вході в приміщення сільської ради розміщено графіки прийому громадян головою та секретарем ради і розпорядок роботи виконкому сільської ради.

Дотримуючись вимог «Інструкції діловодства за зверненнями громадян…» проводиться особистий прийом сільського населення, здійснюються  реєстрації письмових пропозицій, що підтверджується відповідними журналами. Ведеться журнал реєстрації пропозицій, скарг, заяв громадян, журнал прошнурований, пронумерований, скріплений печаткою.

За звітний період на особистому прийомі  до сільського голови та секретаря було 66 звернення на особистому прийомі,  зареєстровано 7 письмових  звернень від  громадян, журнали мають належний вигляд.

У своїй роботі сільська рада керується нормативно – законодавчими документами та  дотримується вимог діючого законодавства щодо охорони прав і свобод інтересів своїх громадян. В цьому допомагає дільничний офіцер поліції – Степанченко Євгеній Дмитрович. Також при сільській раді створена і працює адміністративна комісія яка розглядає справи які до неї надходять, в 2019 році розглянуто 1 протокол про адміністративне правопорушення.

Виконавчий комітет Годунівської сільської ради проводить державну реєстрацію актів цивільного стану. За вказаний період   народилось 3 діток, зареєстровано  9 смертей.

Проводиться вчинення нотаріальних дій секретарем виконавчого комітету сільської ради, а саме: посвідчення заповітів, довіреностей, засвідчення справжності підписів на документах, та засвідчення вірності копій документів.

В виконавчому комітеті проводиться реєстрація місця проживання фізичних осіб та зняття з реєстрації фізичних осіб. За 2019 рік  та за відповідний період 2020 року було проведено 38 дій по реєстрації та зняттю з реєстрації місця проживання жителів села Годунівка.

Проведено перепис сільськогосподарських тварин які утримуються в особистих підсобних господарствах жителів села Годунівка станом на 01.01.2020 року.

В належному стані утримується кладовище, проводиться прибирання місць загального користування

Вся територія села Годунівка охоплена вуличним освітленням.

 

               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування