Про забезпечення стану протипожежної безпеки у дошкільних закладах йшлося на нараді в голови РДА

Дата: 20.02.2020 21:15
Кількість переглядів: 698

Питання забезпечення ефективного протипожежного захисту в установах, гарантування безпеки учасників навчально-виховного процесу нині є вкрай актуальним.

19 лютого, голова адміністрації Олександр Кудрявський провів нараду за участі першого заступника голови адміністрації Тетяни Сухенко, виконувача обов’язків начальника відділу освіти, молоді та спорту адміністрації Ольги Климась та керівників закладів дошкільної освіти міста Яготин, щодо дотримання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Протягом декількох останніх місяців інспекторами Яготинського районного сектору ГУ ДСНС України у Київській області проводились перевірки закладів освіти. Загалом під час перевірок вогнеборці перевіряли наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем, утримання у належному стані шляхів евакуації з приміщень навчальних закладів, стан утримання електрогосподарства та справність внутрішнього протипожежного водогону. За підсумками перевірок кожен заклад отримав припис, щодо виявлених порушень у сфері протипожежної безпеки.

В рамках наради голова адміністрації Олександр Кудрявський зазначив: «Питання безпеки дітей наразі номер один, а тому ми маємо консолідувати свої зусилля та в найкоротші терміни зробити заклади дошкільної освіти безпечними».

В свою чергу керівники дошкільних навчальних закладів доповіли, що вже працюють над вирішенням питань, які зазначені в приписах пожежників, на даний час вже розроблено заходи щодо обладнання приміщень будівель системами протипожежного захисту відповідно ДБН, проведені перевірки захисту будівель від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів, проведено навчання керівного складу та працівників з питань цивільного захисту та правил техногенної безпеки.

За підсумками наради присутні напрацювали механізм ліквідації зазначених у приписах органів державного нагляду вимог.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування