На Яготинщині відбулись заходи до Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2020 12:24
Кількість переглядів: 890

Фото без описуНе плачте, мамо, я іще живий,
Хоча й лежу із кулею у грудях…
А наді мною, юним, молодим
Схилилися в скорботі люди…
Я не помру, ніколи не помру,
Мені в віках залишене безсмертя,
Хоча і вас тепер не обійму
Та я живу у всенароднім серці…

У період з 18 по 20 лютого 2014 року під час протестних акцій у державі сталися найбільш драматичні події, що призвело до масової загибелі патріотів України. Застосування владою сили до протестувальників  загострило протиріччя, спровокувало появу перших жертв. Під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад 100 осіб, сотні були поранені. 

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, сьогодні, у шосту річницю цих трагічний подій в історії нашої держави на Алеї Слави зібрались голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, перший заступник голови адміністрації Тетяна Сухенко, заступник голови районної ради Володимир Потельчак, заступник міського голови Олена Федина, учасники АТО, представники громадських організацій району, працівники райдержадміністрації, районної та міської рад, трудові колективи підприємств, установ, організацій району, учнівська молодь та жителі міста.

Герої Небесної Сотні поклали своє життя на вівтар Батьківщини. Вони отримували освіту. Працювали на благо рідної землі. Раділи життю. Народжували дітей. Виховували онуків. Жили в незалежній Україні. Проте, однієї миті обрали для себе зовсім інший шлях — і стали на захисті демократії в нашій державі, її національних інтересів. Окрилені, ніяка сила не змогла їх спинити, окрім кулі. Вони загинули, але своє останнє слово сказали: Україна має гідність! Україна має право жити вільно! 

Усі учасники заходу, затамувавши подих перенеслись спогадами у той трагічний для країни хід історії та хвилиною мовчання згадали усіх, хто загинув під час Революції гідності, всіх героїв Небесної Сотні , всіх хто віддав своє життя на Сході нашої держави за рідну неньку Україну та поклали квіти до меморіалу "Захисникам України"

У храмах району проведено поминальні панахиди за загиблими Героями Небесної Сотні.

У навчальних закладах району з метою увічнення великої людськості, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, проведено ряд заходів. Зокрема, пройшли години спілкування «Небесна Сотня: герої не вмирають…», уроки пам’яті «Герої не вмирають…Просто йдуть…», виховні години «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила». Також було продемонстровано відео ролики про Героїв Майдану та документальний фільм. Крім того, виготовлено стенди, присвячені Героям Небесної Сотні  та  учасникам операції на Сході України.

Ми низько схиляємо голови перед самопожертвою мужніх Героїв Небесної Сотні. Небесна Сотня – це як символ патріотизму і величної любові до рідної землі. Серед її Героїв  і наш земляк – Юрій Паращук. Сотні і тисячі найкращих синів і доньок України продовжили справу Небесної Сотні, ставши на захист цілісності держави, віддаючи життя за її незалежність. Зазнала тяжких втрат і Яготинщина, оплакуючи своїх солдатів-захисників, які полягли на Сході України. Вшановуючи світлу пам'ять загиблих співвітчизників - наше завдання і громадянський обов’язок – об’єднавши зусилля, разом розбудовувати незалежну і сильну державу, обравши шлях демократії і миру.

Слава Україні!

Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування