Робочий візит до будинків "Доглянутої старості"

Дата: 19.02.2020 16:11
Кількість переглядів: 1098

Фото без описуНайбільше щастя у житті зустріти старість у колі дружної родини, в оточені люблячих дітей та онуків. Та нерідко трапляється так, що людина залишається сам на сам зі старістю чи хворобою, не в силах обійти себе та вирішити навіть найпростіші побутові проблеми. Саме таких людей доля звела у  будинку для людей похилого віку, яких на території Яготинського району два в с. Капустинці та с. Черняхівка. У кожного з них свій біль, своя життєва історія, які неможливо слухати без хвилювання.  Хтось після важкої хвороби залишився немічним, а рідні немає, хтось через свою довірливість став безхатченком, когось просто зрадили найрідніші люди. Чимало мешканців будинку, зважаючи на свій поважний вік, вже потребують сторонньої підтримки, а потурбуватись про них нікому. Ось таких одиноких людей, про яких немає кому подбати, дбають колективи будинків «Доглянутої старості».

Днями перший заступник голови адміністрації Тетяна Сухенко та директор Яготинського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валентина Шмигановська, відвідали соціальні заклади з метою вивчення проблемних питань з протипожежного стану, які були виявлені під час перевірки інспекторським складом Яготинського районного сектору ГУ ДСНС України в Київській області. В рамках візитів напрацьовано механізм вирішення проблемних питань з протипожежного стану, а також перевірено умови проживання, харчування, лікування мешканців будинків.

В ході зустрічі перший заступник голови адміністрації Тетяна Сухенко поспілкувалася з мешканцями та колективом соціальних закладів.

Мешканці будинків «Доглянута старість» стверджують, що тут створено гарні умови аби старенькі почувалися комфортно і затишно, про них добре дбають, працівники цього закладу турботливі та уважні. Однак більшість з мешканців цього будинку мріють хоча б ще раз побувати вдома і щоразу чекають гостей чи хоча б якоїсь вісточки від своїх рідних.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування