Яготищина вшановує учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 17.02.2020 12:42
Кількість переглядів: 601

Фото без опису15 лютого Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31 - річницю виведення військ з Афганістану. Цей день – нагадування для всіх поколінь українців про взірець мужності, самовідданості, вірності військовому обов’язку, яким стали воїни-інтернаціоналісти.

Війна в Афганістані – це трагедія, незагоєна рана. У серцях родин, які втратили найдорожче, вона не закінчиться ніколи. Війна, що тривала десятиліття, скалічила долі тисяч воїнів, багатьом коштувала життя… Військовий обов‘язок у «гарячій» точці гідно виконували більше 160 тисяч українців. Щороку ми віддаємо данину пам’яті та поваги загиблим, висловлюємо слова підтримки живим.

Зараз в Україні — понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько 8-ми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами. Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. Ці події безумовно залишаються живим болем, який, на жаль, не забувається.

Сьогодні, 15 лютого, в ошатній залі районного будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

В урочистих заходах взяли участь: голова Яготинської райдержадміністрації О.Кудрявський, голова районної ради П.Гайдай, міський голова Н. Дзюба,  перший заступник міського голови С.Овчаренко, перший заступник голови райдержадміністрації Т.Сухенко, голова районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану М.Процик, воїни-афганці, громадськість.

Зі словами подяки до воїнів-інтернаціоналістів та матерів загиблих воїнів звернувся голова районної державної адміністрації Олександр Кудрявський: - «Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни та миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відданість за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Вічна пам’ять воїнам, які загинули, до кінця виконавши свій військовий обов’язок. Сьогодні ми схиляємо голову в скорботі за тими, хто не повернувся з «гарячих точок» планети. Будучи взірцем військової доблесті та героїзму, вони вічно будуть жити в серцях нинішніх і майбутніх поколінь. Я бажаю вам міцного здоров’я, натхнення, здійснення всіх ваших планів і задумів. І ще раз хочу наголосити, що ви взірець справжнього, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу. Дай Боже вам і вашим сім’ям достатку, злагоди в родинах і найголовніше мирного чистого неба!»

Зі словами привітання і подяки за відвагу та вірність присязі, до ветеранів Афганістану звернулися також голова Яготинської районної ради Петро Гайдай та міський голова Наталія Дзюба.

Спогадами про пережиті роки Афганської війни поділився голова Спілки ветеранів Афганістан Микола Процик.

Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто не повернувся додому живим, які  були та будуть прикладом вірності військовому обов'язку, мужності та  незламності духу.

Представники влади спільно з воїнами-інтернаціоналістами району в знак поваги та вічної пам’яті поклали квіти до стели воїнам - інтернаціоналістам на Алеї Слави.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування