Голова райдержадміністрації провів нараду з військовим комісаром Яготинського РВК

Дата: 13.02.2020 14:43
Кількість переглядів: 664

13 лютого, голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський провів робочу нараду за участю військового комісара Яготинського районного військового комісаріату В’ячеслава Проніна, заступника військового комісара Володимира Лазоренка, керівника апарату адміністрації Вікторії Гелевери, завідувача сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та інфраструктури адміністрації Олександра Головченка та представників військкомату щодо залучення військовозобов’язаних на строкову службу та за контрактом.

В ході наради надано роз’яснення стосовно весняної призивної кампанії-2020. Військовий комісар В’ячеслав Пронін акцентував увагу на тому, що вона стартує 1 квітня й триватиме до 30 червня. Протягом цього часу буде проведено черговий призов на строкову військову службу в Збройні сили України юнаків від 18 до 27 років, які визнані медичною комісією придатними до проходження військової служби.

На підставі Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» всіх призовників сповіщають повісткою про явку до військкомату. У разі, якщо такий документ не дійшов, призовник зобов'язаний протягом десяти діб самостійно з'явитися до військового комісаріату.

Для громадян віком від 20 до 27 років строкова військова служба є обов'язковою, з 18 до 20 років юнак може виявити бажання за місцем проходження служби, яке буде повністю враховано працівниками військового комісаріату. На один рік служби призиваються громадяни, які мають вищу освіту, на півтора – тих хто має базовий або середній рівень. Серед тих, хто має право на відстрочку проходження строкової військової служби - особи, які перебувають на стаціонарному навчанні, за станом здоров'я, за сімейними обставинами. 

Військовий комісар також окреслив першочергові завдання призову і зазначив що, не всі розуміють важливість виконання конституційного обов’язку перед Батьківщиною і наголосив, що ситуація з минулорічним осіннім призовом була невтішною, хоча план на строкову військову службу районом виконаний. Є чимало молодих людей, які стороною обходять військомати, намагаючись уникнути призову. Загалом, лише четверта частина від усіх призовників району з'явилась до військомату для проходження медогляду.

В ході наради наголос робився на тому, що потрібна максимальна зосередженість на виконанні завдань, які ставляться перед військкоматом та органами влади. А, як зазначив голова райдержадміністрації  Олександр Кудрявський, для цього потрібна тісна взаємодія між військовим комісаріатом, головами міської та сільських рад та правоохоронними органами. Також він звернувся до всіх присутніх із проханням мобілізувати всі сили, аби на достойному рівні провести весняну призовну кампанію.

Учасники наради обговорили усі проблемні питання які виникали під час попередніх призовів та шляхи їх вирішення.

Також учасники наради розглянули механізм, який має на меті забезпечити ефективне виконання плану призову, явки призовників на призовну дільницю, притягнення ухильників від призову до відповідальності. Обговорено питання комунікації між військовим комісаріатом та правоохоронними органами, матеріально – технічне забезпечення військкомату в частині доставки призовників для проходження медичної комісії в м.Київ та створення незнижувального запасу паливно- мастильних матеріалів.

За підсумками наради голова адміністрації Олександр Миколайович доручив військовому комісаріату забезпечити проходження весняного призиву на строкову службу та розмістити на сторінках місцевої газети «Яготинські вісті» інформаційно-роз’яснювальні матеріали стосовно залучення на строкову військову службу юнаків 18-20 років, а також основних засад проходження строкової служби та за контрактом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування