Голова адміністрації О. Кудрявський взяв участь в нараді з питань підготовки до укладання договору  з НСЗУ  в рамках впровадження програми медичних гарантій

Дата: 11.02.2020 17:16
Кількість переглядів: 596

10 лютого 2020 року, голова адміністрації Олександр Кудрявський, голова районної ради Петро Гайдай, головний лікар КНП "Яготинська центральна районна лікарня" Яготинської районної ради Вадим Нескорожений, начальник фінансового управління Ольга Барсук  взяли участь в нараді з питань підготовки до укладання договору  з Національною службою здоров'я України  в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року, що вібдулась в приміщені Київській обласній державній адміністрації.

В рамках підготувати медзакладів Київської області до другої хвилі трансформації з керівниками обласних, районних закладів охорони здоров’я та очільниками районів, міст та ОТГ зустрілися Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька, заступник голови Київської ОДА Олег Торкунов, в. о. голови НСЗУ Оксана Мовчан, перший заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова та керівники профільних департаментів.

У ході наради спікери розповіли про основні зміни та подальші плани впровадження медичної реформи в Україні. Як зазначила Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, наразі мова йде про перехідний період: «Це той рік, коли ми змінюємо модель фінансування. Це поступовий, поетапний, досить складний, але необхідний крок для системи».

Крім того, наголосили на злагодженій роботі усіх ланок влади. Звертаючись до учасників наради, заступник голови Київської ОДА Олег Торкунов підкреслив: «Усі проблеми, що виникають у вас, ми будемо вирішувати разом! Адже це не є проблеми суто медицини, і це не є проблеми окремо взятих осіб. Це проблеми нації, здоров’я нації і забезпечення нашого майбутнього».

Під час наради фахівці МОЗу, НСЗУ та проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» розповіли про контрактування з Національною службою здоров’я, реєстрацію в Електронній системі охорони здоров’я, розробку та затвердження фінансового плану, звітності КНП, а також про те, як зробити медзаклад  успішним в нових умовах.

По завершенню виступів відбувся блок запитань – відповідей, де учасники зустрічі отримали кваліфіковані роз’яснення з проблемних питань.

Варто зазначити, що у Київській області автономізовано близько 99% спеціалізованих медичних закладів, комп’ютеризовано – 56, підключено до електронної системи 98% закладів. Про це повідомила в.о. голови НСЗУ Оксана Мовчан.

Довідка. Відповідно до положень Закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» з 2020 року в Україні запроваджується програма медичних гарантій. У межах програми медичних гарантій буде визначено обсяг медичних послуг та лікарських засобів, які гарантуються населенню та оплачуються з державного бюджету на основі єдиних тарифів.

Програма буде існувати як єдина бюджетна програма для оплати всіх медичних послуг та лікарських засобів, передбачених ст. 4 Закону за відповідними напрямами. З її впровадженням змінюється механізм фінансування медичного обслуговування населення: замість медичної субвенції за рахунок якої відбувалося утримання закладів охорони здоров’я, в межах програми медичних гарантій буде оплачуватися медичне обслуговування пацієнтів за договорами про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України, базуючись на принципі «гроші йдуть за пацієнтом».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування