Соціальне інспектування сімей, які опинились в складних життєвих обставинах

Дата: 10.02.2020 18:52
Кількість переглядів: 462

Фото без описуСтаном на 10.02.2020 працівниками Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із  інспектором з ювенальної превенції  Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання в 45 сім’ях, в яких виховується 98 дітей та які проживають в Яготинському районі: села Богданівка, Годунівка, Жоравка, Капустинці, Лемешівка, Лозовий Яр, Панфили, Сотниківка, Сулимівка, Супоївка, Фарбоване, Червоне, Черняхівка та  місто Яготин.

При відвідуванні сімей фахівцями центру проведено індивідуальне консультування та бесіди з проблем міжособистісних стосунків, виховання дітей, проблем залежності та працевлаштування.

 Надано послуги: соціально – медичні, психологічні, педагогічні, консультування, соціальна профілактика. Також надано гуманітарну допомогу у вигляді одягу, постільної білизни та канцтоварів.

 Під час виїздів з’ясовано вкотре, що основними проблемами батьків є: зловживання спиртними напоями, безробіття, низький рівень виховного потенціалу батьків, неналежне виконання батьківських обов’язків, проблеми спілкування батьків та дітей. Також встановлено, що, не всі батьки підтримують належні санітарно-гігієнічні умови проживання.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, більш відповідально ставляться до виконання своїх батьківських обов’язків, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут та зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах. А це значить, що робота проводиться не даремно з цими родинами!

За результатами проведеної роботи здійснено оцінку потреб сімей, з батьками проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, шкідливості вживання алкогольних напоїв.

Інспектором з ювенальної превенції  Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області батьків попереджено про адміністративну відповідальність передбачену стосовно невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей та 8 батьків притягнуто до відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які ухилялись від передбачених ст. 150 Сімейного кодексу України обов’язків щодо виховання власних дітей.

Яготинський  районний  центр соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування