На базі ДПТНЗ «ЯГОТИНСЬКИЙ ЦПТО» Яготинським РС спільно з 28-ДПРЧ проведено практично-тренувальні навчання на події, пов’язані з пожежею

Дата: 05.02.2020 08:35
Кількість переглядів: 349

04 лютого 2020 року на базі ДПТНЗ «ЯГОТИНСЬКИЙ ЦПТО» Яготинським РС спільно з 28-ДПРЧ проведено практично-тренувальні навчання на події, пов’язані з пожежею в Одеському коледжі.

Основною метою тренування стало вдосконалення підготовки колективу навчального закладу до дій за умов виникнення пожежі та інших надзвичайних подій, а також формування в учнів стійких навичок, необхідних для прийняття швидких і чітких рішень. Окремо приділялась увага стану евакуаційних шляхів закладу, наявності розміщення схем евакуації.

Відповідно до легенди при виникненні пожежі спрацювала звукова сигналізація. Під час сигналу тривоги персонал та учні школи були сповіщені про виникнення надзвичайної ситуації та про початок екстреної евакуації школи. Першими на місце події прибули рятувальники 28 –ДПРЧ, яким було повідомлено, про евакуйованих учнів та працівників (перевірка згідно навчальних журналів проведено викладачами), проте в закладі залишився один учень, який самостійно не зміг залишити приміщення.

Рятувальниками 28-ДПРЧ було виявлено  постраждалого та успішно доправлено на свіже подвір’я де він отримав першу медичну допомогу.

Далі, на подвір’ї школи, рятувальники користуючись нагодою нагадали учням та працівникам про чіткі дії під час пожежі, користування первинними засобами пожежогасіння, важливість злагодженої евакуації та наочно продемонстрували як гасити невелику пожежу.

Окрему увагу було приділено ознайомленню учнів з алгоритмом дій при виявленні підозрілих предметів на вулиці та приміщеннях. Дітям пояснили, що в такій ситуації необхідно попередити перехожих про можливу небезпеку, а головне в жодному разі не чіпати знахідку.  

Загалом, тренування пройшли на належному рівні. Всі спрацювали згідно інструкцій. Саме від узгодженості і чіткості дій педагогічного колективу та екстрених служб часом залежить життя і здоров'я учнів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування