Профілактика гострих респіраторних вірусних захворювань та грипу в закладах дошкільної освіти

Дата: 27.01.2020 17:47
Кількість переглядів: 399

24 січня 2020 року на базі ДНЗ №4 «Пролісок»  методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації  Миненок О. В. було проведено засідання районного методичного об'єднання старших медичних сестер закладів дошкільної освіти на тему: «Профілактика ГРЗ та грипу в закладах дошкільної освіти».

Під час теоретичного блоку Оксана Вікторівна зазначила про актуальність питань, пов’язаних із інфекційними захворюваннями, до яких відносяться ГРВІ або ГРЗ. А також звернула увагу, що основне завдання закладу дошкільної освіти з даного питання полягає в профілактиці гострих респіраторних вірусних захворювань та грипу.

Старша медична сестра ДНЗ№4 «Пролісок» Царинок Н.О. під час «круглого столу» систематизувала знання колег про шляхи зараження, характерні ознаки та тривалість грипу і гострих респіраторних вірусних захворювань. Також адміністрація ДНЗ№4 «Пролісок» ознайомила учасників із планом заходів щодо профілактики грипу та ГРВІ, виготовлення санбюлетенів та пам'яток для батьків. Цікавий вид роботи також провела Надія Олександрівна з вихователями щодо виготовлення колажів для батьків щодо профілактики інфекційних захворювань у дітей дошкільного віку.

Наприкінці  Оксана Вікторівна провела «мозковий штурм» на тему: «Вакцинація проти грипу:особливості, ефективність», під час якого старші медичні сестри поділилися своїм досвідом роботи з використання інноваційних методів роботи з дошкільнятами щодо профілактики ГРЗ та грипу в закладах дошкільної освіти.

На завершення було підведено підсумки засідання та старші медичні сестри закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування