ПРИВІТАННЯ В.О. ГОЛОВИ РДА З ДНЕМ СОБОРНОСТІ

Дата: 22.01.2020 07:19
Кількість переглядів: 449

Фото без описуДорогі друзі, нині великий день - день Соборності України. Як і День Незалежності, він знаменує собою одну з найбільших перемог нашого народу в історії - возз’єднання на своїй землі, в одній державі, визволених з неволі двох частин України: Наддніпрянщини і Західної України.

Про феномен цього факту ми говоримо словами Олександра Олеся: «З журбою радість обнялась». Тоді, у 1919 році, Акт злуки двох Україн був більше символічною подією, аніж дійсною. Однак вона залишила глибокий слід у пам’яті українців попри те, що невдовзі після неї в Україну вступила російська армія під командуванням Муравйова.

Я безмірно пишаюсь українським народом. У ці найважчі для України дні бачу прекрасних людей, у яких є відчуття Гідності, дивуюсь тому, скільки в українцях мужності, волелюбності, сили і водночас доброзичливості, незлобивості. Згадуються слова В. Симоненка:

Народ мій є, народ мій завжди буде,

ніхто не перекреслить мій народ.

Пощезнуть всі перевертні й приблуди,

І банди завойовників-заброд.

Я вірю в нашу перемогу. Наша боротьба за Свободу, як і наша Правда, – свята. Революція Гідності, а тепер неоголошена війна – стали кузнею нової інтегральної української ідентичності. Глупота й жорстокість Путіна зробили те, чого не досягти сотням політичних актів, а саме: об’єднати український народ в одну націю.

Слово СОБОРНІСТЬ включає в себе єдність і згуртування. «Бережіть собори наших душ!» -- це слова О. Гончара. У ці дні відбувається велике зцілення душі нашого народу – утвердження того, що є для нас найважливіше, утвердження цінностей, на яких маємо будувати наше майбутнє. Ми свідомі того, що майбутнє неможливо побудувати на корупції, на обмані, на порушенні свобод та гідності людини, на жадібності, брехні... Воно можливе лише на Правді…

Ми разом велика сила, а коли ми разом і з Правдою, – ми непереможні. Сьогодні ми чуємо Правду в собі, а тому немає жодного сумніву, що воріженьки України згинуть навіки, а український народ є і буде!

Тож я хочу побажати нам усім мужності і згуртованості, духу Правди й Свободи – бо тільки вони можуть допомогти подолати страх перед агресією агресором. І віри, оскільки вірою ми можемо гори здвигнути, тобто здвигнути увесь той тягар минулого, який багато років закривав нашу українську душу. Нарешті настав час вивільнити її – щоби відбулися належні зміни всередині нас, за якими неминуче будуть зміни в світі довкола нас, зміни в теперішньому і майбутньому України і в усьому світі!

Я абсолютно переконана в тому, що у нас є вільне і щасливе майбутнє – і зараз усім нам разом належить його вибороти! Тож кріпімося і гуртуймося у цій боротьбі!

 

В.о. голови адміністрації                                                                                                                         Т. СУХЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування