Практичні іспити — під контролем

Дата: 21.01.2020 18:22
Кількість переглядів: 302

На Київщині запрацювала відеофіксація практичного іспиту на право керування автомобілем

Іспит на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС.  Наприклад,  2019 року територіальні сервісні центри МВС Київської області видали вперше 32 тисячі 373 посвідчення водія, а в Україні загалом ця цифра сягає майже 416 тисяч посвідчень, виданих після успішного складання теоретичних і практичних іспитів в сервісних центрах МВС.

Процедура складання практичного іспиту на право керування транспортним засобом віднедавна стала більш прозорою: перебіг екзамену почали фіксувати за допомогою технічних засобів контролю, що встановлюються в екзаменаційному авто.

«Нововведення допомагає зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складання іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі непорозумінь, кандидат у водії матиме змогу оскаржити результати іспиту» — зазначив під час презентації заступник начальника Регіонального сервісного центру МВС в Київській області Сергій Петров.

За його словами, в останні 10 днів у  територіальних сервісних центрах МВС Київської області  здійснено  майже 900 відеозаписів.

«У Вишгородському сервісному центрі МВС  щодня здають по 30-40 екзаменів з керування автомобілем і, починаючи з 24 грудня минулого року, відколи запровадили відеозйомку, ми не отримали жодної відмови кандидатів у водії від фіксації складання ними практичних іспитів. А це свідчення тому,  що громадяни готові до змін на краще у напрямку підготовки кермувальників. Адже від досконалого знання правил дорожнього руху і здобутих навичок водіння кожним окремим автомобілістом залежить безпека  і життя всіх учасників дорожнього руху «, — наголосив начальник територіального сервісного центру №3245, що у Вишгороді, Сергій Мазепа.

Саме під час  презентації майбутній водій Павло Самолюк складав практичний іспит. Відеореєстратор та пильна увага представників засобів масової інформації жодним чином не вплинули на результат екзамену. Адміністратор Вишгородського територіального сервісного центру МВС Віктор Піщулін, який був екзаменатором, зауважив, що із завданням пан Павло впорався на відмінно.

Нагадаємо, що до складання практичних іспитів допускаються лише ті особи, які в ТСЦ МВС успішно здали екзамени зі знання теорії.

Нині система відеофіксації працює у тестовому режимі. Строк зберігання вивантаженої з відеореєстратора інформації становить 10 днів. Проте, у майбутньому термін зберігання  такого відео планується збільшити. Також незабаром відеофіксація процесу складання практичних іспитів буде обов’язковою, а відмова кандидата у водії від запису стане підставою для його недопущення до тестування з водіння.

Зазначимо,  що незабаром у сервісних центрах МВС України всі без винятку навчальні автомобілі будуть оснащені камерами відеозапису, які фіксуватимуть дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні автомобіля. Нині ж закуплено 440 таких приладів, серед яких 19 мобільних реєстраторів функціонуватимуть в екзаменаційних автівках дев’яти сервісних центрів МВС Київщини.

Отримати додаткову інформацію та проконсультуватися можна за телефонами: (044) 290-19-88 або в повідомленнях на Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування