"16 днів проти насильства"

Дата: 15.01.2020 16:52
Кількість переглядів: 300

Фото без описуПрацівниками Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей та сім’ї Яготинської районної державної адміністрації, спільно із  інспектором з ювенальної превенції  Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області було організовано ряд заходів із попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

В Яготинському інституті МАУП та Коледжі при Яготинському інституті МАУП,  ДПТНЗ "Яготинський центр професійно-технічної освіти", КВНЗ КОР «Чорнобильський медичний коледж», Яготинській ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Яготинському НВК №2 та Яготинському НВК №3, Капустинському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)», Фарбованському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)»,  відбулися бесіди серед студентської та учнівської молоді району на теми: «Зупинимо насильство», «Насильство - порушення прав людини». Звернули увагу підлітків на зміни в законодавстві щодо подолання проблеми домашнього насильства. Ще раз наголосили на тему впливу алкоголю, наркотиків, тютюнопаління на поведінку людини.

 Ознайомили підлітків з основними завданнями акції : - привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;  - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Крім того, фахівці назвали організації, до яких слід звертатися, коли діти стають свідками насильства чи потерпають від нього. Це, зокрема, відділи поліції за місцем проживання, центр соціальних служб для сімей, дітей та молоді та служби у справах дітей та сім’ї. Учні долучалися до розмови, висловлювали свою думку та дискутували.  Наприкінці всі бажаючі  мали змогу  пройти Тест А. Ассінгера, який дає змогу визначити, чи достатньо людина коректна до оточення і чи легко спілкуватися з нею, визначити свою агресивність.

Важливо пам’ятати: насилля, яке відбувається в межах школи між дітьми, часто буває тільки вершиною айсберга. За такою поведінкою може стояти безліч факторів, які варто вирішувати разом за допомогою кваліфікованих спеціалістів не тільки в межах школи, а і за її межами: тобто – психологів, фахівців із соціальної роботи та служб у справах дітей та сім’ї.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування