НЕЗАКОННИЙ ОБІГ ДЕРЕВИНИ, НЕЛЕГАЛЬНІ АЗС, ГРАЛЬНИЙ БІЗНЕС: ЗАКОН ПОЧИНАЄ ПРАЦЮВАТИ

Дата: 13.01.2020 08:17
Кількість переглядів: 319

Фото без описуРезультати роботи щодо припинення незаконної діяльності АЗС та грального бізнесу, запровадження електронного обліку деревини по усіх регіонах України обговорив з головами ОДА прем’єр-міністр Олексій Гончарук на селекторній нараді сьогодні, 10 січня.

Як зазначив глава Уряду, у боротьбі з нелегальними АЗС регіони добре попрацювали, що, в свою чергу, «дозволило частково знизити ціни на заправках». На сьогодні загалом відпрацьовано 1399 об’єктів, однак ще понад 400 продовжують працювати. Тому очільники ОДА мають посилити роботу у цьому напрямку.

Хороші результати роботи областей Олексій Гончарук відзначив і у боротьбі із гральним бізнесом – закрили 5300 об’єктів. Проте виникла проблема із прикриванням під іншими видами розваг цього ж таки бізнесу.

Прем’єр-міністр наголосив на недопустимості такої діяльності та доручив очільникам облдержадміністрацій організувати роботу з їх ліквідації: «Гральні заклади, зали гральних автоматів мають зникнути під будь-якими вивісками».

Також голови ОДА мають посилити роботу, спрямовану на боротьбу із незаконним обігом деревини. Зокрема, до 1 лютого 2020 року усі лісгоспи мають бути підключені до Системи електронного обліку деревини.

«Високі показники Київщини у боротьбі з нелегальними АЗС є результатом спільної роботи Київської ОДА та усіх відповідальних державних органів. Так само злагоджено та ефективно ми маємо працювати і надалі на виконання доручень президента та уряду», – наголосив за результатами селектору голова Київської ОДА Олексій Чернишов та відзначив високий показник Київської області серед інших областей.

Керманич області поспілкувався з керівниками обласних структур, що також взяли участь у нараді з прем’єр-міністром. Обговорили питання запровадження електронного обліку деревини та запланували на наступному тижні провести нараду з усіма лісокористувачами області.

Нагадаємо, що розпорядженням голови КОДА від 27.12.19 №764 утворено міжвідомчу робочу групу для проведення спільних заходів з метою боротьби із нелегальним обігом та роздрібною торгівлею пальним на території Київської області.

Крім того, під час наради 28.12.2019 дані доручення щодо вжиття невідкладних заходів з протидії нелегальному обігу пальному.

Також, 03.01.2020 відбулося засідання міжвідомчої робочої групи.

Довідково

Загалом у Київській області перевірено 382 автозаправних пунктів. Серед них:

— 210 не підтверджено за наданими для відпрацювання адресами або мають пакет дозвільних документів та відповідні ліцензії;

— 172 припинили діяльність;

— 88 демонтовано (27 — добровільно, 61 — примусово).

Усього з незаконного обігу вилучено:

— товаро-мастильних матеріалів на суму 12 млн 595 тис. 056 грн;

— 88,643 тис. тонн пального на суму 2 млн 095 тис. 056 грн;

— обладнання на суму 10 млн 500 тис. грн.

Накладено штрафів у розмірі 7,5 млн грн (з 01.07.2019).

Оційний сайт Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування