Рятувальники вдосконалюють свою майстерність

Дата: 28.12.2019 15:13
Кількість переглядів: 557

Фото без описуНещодавно, затамувавши подих із надією на порятунок студентів та викладачів, вся країна спостерігала за пожежею, що виникла в Одеському коледжі. Проте  дива не сталося, пожежа зробила свою справу зруйнувавши не лише будівлю, але й людські життя.  Так, в результаті пожежі постраждали понад 30 осіб, 16 з яких загинули.

28 грудня особовим складом 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Яготин було проведено практичне навчання з ліквідації пожежі в багатоповерхівці та порятунку людей. Тренування відбулися у десятиповерховому будинку по вул. Венниченка.

Перед виконанням вправ відбулося шикування та перевірка знань для забезпечення чіткого, своєчасного та безпечного виконання дій за призначенням та проведено інструктаж з безпеки праці.

Відпрацьовуючи завдання, бійці потрапили в умови коли довелося самостійно шукати вихід з нестандартної ситуації. А саме під’їзд до будинку був заблокований бетонною перешкодою. Рятувальниками відразу прийнято рішення ліквідувати вказану  перешкоду, перемістивши її за допомогою спецтранспорту в інше місце.

По прибуттю на місце події рятувальниками було відпрацьовано ситуацію з ліквідації пожежі в багатоповерхівці. Відтак, рятувальниками встановлено, що осередок пожежі знаходився в одній із квартир будівлі .Також ймовірною була загроза поширення загоряння на суміжні житлові приміщення.

На місце події прибуло 2 відділення рятувальників, до гасіння залучено 2 одиниці техніки.

За допомогою спецтранспорту та пожежних рукавів було налагоджено подачу води для гасіння.

В рамках тренувань рятувальниками відпрацьовані теми: «Гасіння пожеж у будинках підвищеної поверховості та висотних будинках», «Безпека праці особового складу при підйомі та евакуації людей по сходах», «Розгортання магістральних та робочих ліній при гасінні пожеж на висоті». Такі тренування є корисними для злагодженості та оперативності дій, набуттю практичних навичок по роботі з пожежно-рятувальним спорядженням, підвищення фізичної витривалості для виконання робіт за призначенням.

Загалом рятувальники працювали злагоджено та дотримувались всіх передбачених правил. Тренування пройшло успішно, загорання ліквідовано.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування