Святий Миколаю, прийди до нас !

Дата: 23.12.2019 12:54
Кількість переглядів: 369

Фото без опису20 грудня 2019 року  методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. на базі Панфильського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)» було проведено засідання школи передового педагогічного досвіду з художньо-естетичного розвитку дітей дошкільного віку на тему: «Ознайомлення зі звичаями українського народу дітей дошкільного віку засобами образотворчої діяльності».

Метою засідання було активізувати знання вихователів профільних дошкільних груп художньо-естетичного циклу щодо організації та особливості проведення інтегрованих занять за освітньою лінією Базового компоненту дошкільної освіти «Дитина у світі культури». 

На початку засідання Оксана Вікторівна обґрунтувала значення художньо-естетичного розвитку дітей дошкільного віку засобами національно-патріотичного виховання, а також надала рекомендації щодо ознайомлення дошкільнят з народними традиціями, святами та обрядами.

Під час презентаційного блоку директор Панфильського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)» Гопкало Г.Я. ознайомила учасників засідання з досвідом роботи закладу із забезпечення наступності між ланками початкової та дошкільної освіти. Також учасники засідання відвідали шкільні музеї, в яких зібрано колективом закладу багатий матеріал про історію села Панфили.

В практичній частині засідання вихователь дошкільної групи Панфильського НВК Пономаренко Л.В. показала інтегроване заняття на тему: «Святий Миколаю, прийди до нас з раю!». Під час заняття вихователь в ігровій формі ознайомила дітей з традиціями українського народу при підготовці до зустрічі Святого Миколая. Вихованці Любов Вікторівни показали свої знання про особливості святкування дня Святого Миколая, розповіли про свої добрі вчинки, щиро зізналися про витівки та пустощі які були в них протягом року, показали свої вміння виготовляти ангелів, ритмічно танцювати народні таночки, завзято гратися в народні ігри та співали пісні. А на закінчення свята всі чемні діти отримали чарівні подарунки від Миколая.

Після перегляду учасники засідання взяли участь у обговоренні заняття, відзначивши високу педагогічну майстерність вихователя, уміння  імпровізувати, відчувати потреби дітей. Також педагоги звернули увагу  на високий рівень художньо-естетичного розвитку дітей, організованість дошкільнят різного віку, їх вміння творчо виконувати різні завдання, узгоджувати слова та дії, що також свідчить про систематичну роботу вихователя. Всі учасники засідання відмітили злагоджену роботу працівників дошкільного закладу щодо всебічного розвитку дітей дошкільного віку.

Під час майстер-класу «Великодня зірка» Оксана Вікторівна активізувала знання та практичні вміння вихователів з теми «Планування тематичного тижня до новорічно-різдвяних свят».

З метою вдосконалення теоретичних знань педагогів закладів дошкільної освіти району з національно-патріотичного виховання дітей Оксаною Вікторівною та керівником школи передового педагогічного розвитку дітей дошкільного віку Крамар В.І. (вихователь Супоївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)») було проведено «мозковий штурм» на тему «Казки та легенди про Святого Миколая».

На закінчення Миненок О. В.  підвела підсумки засідання та учасники прийняли методичні рекомендації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування