Фіктивні сертифікати відповідності

Дата: 21.12.2019 08:29
Кількість переглядів: 322

Фото без описуПрацівники територіального сервісного центру МВС, що в місті Буча, виявили одразу три підроблені документи.

Днями до сервісного центру звернулось троє чоловіків для реєстрації транспортних засобів, ввезених з-за кордону: двох автомобілів марки VOLKSWAGEN PASSAT та автомобіля марки KIA SORENTO.

Під час опрацювання матеріалів, що мали стати підставою для реєстрації цих транспортних засобів, працівники територіального сервісного центру направили до ТОВ "ЦЕНТР АВТО" запит про підтвердження видачі сертифікатів відповідності щодо індивідуального затвердження колісних транспортних засобів. Проте з’ясувалося, що "ЦЕНТР АВТО" не видавав та не реєстрував сертифікати на ці три автівки. Така обставина вказувала на сфальшовані документи, що їх подали в ТСЦ МВС для реєстрації автомобілів.       

Зібрані матеріали та автомобілі направлені до Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області для прийняття рішення.

 

Наголошуємо, що відповідно до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів перша державна реєстрація транспортних засобів, що перебували в експлуатації та ввезені на митну територію України з метою вільного обігу, проводиться за умови відповідності конструкції і технічного стану даної марки (моделі) транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, обов’язковим вимогам правил, нормативів і стандартів України, що підтверджується сертифікатом відповідності або свідоцтвом про визнання іноземного сертифіката, копію яких власники подають до сервісного центру МВС.

Друзі! Звертайтесь лише до офіційних органів сертифікації! Їх перелік є на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України та за цим посиланням : http://hsc.gov.ua/index/poslugi/faq/persha-reyestratsiya-tz/

 

Отримати консультацію з цього питання чи відповіді на інші запитання, що стосуються отримання послуг, віднесених до компетенції сервісних центрів МВС, можна за номером телефону кол-цунтру Головного сервісного центру МВС  (044) 290-19-88 та за допомогою Автоботу, який працює для вас щодня цілодобово на сторінці Facebook.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування