Дзвони Чорнобиля – скорбота пам’яті людської….

Дата: 13.12.2019 11:30
Кількість переглядів: 409

Фото без описуСьогодні виповнюється 33 роки від моменту здачі в експлуатацію об'єкту «Укриття» - саркофагу, котрий забезпечує зберігання радіоактивних відходів на аварійному реакторі. Зведення бетонного могильника почалося одразу після аварії і тривало трохи більше півроку. Учасникам тих трагічних подій вдалося зробити неможливе - в рекордні терміни закрити зруйнований четвертий блок бетонним коконом і зупинити подальше розповзання радіоактивного зараження.

13 грудня на Алеї Слави біля стели «Дзвони Чорнобиля» відбулися урочистості – вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Незважаючи на всі труднощі і проблеми, самі ліквідатори називають цей день святом, адже це – не тільки свічка пам’яті на честь загиблих товаришів, а й дата, яка згуртувала величезну кількість людей перед лицем великої біди.

В заході взяли участь керівники міста та району, члени районної організації Всеукраїнської громадської організації "Союз Чорнобиль України", ліквідатори аварії Чорнобильської катастрофи, трудові колективи, учнівська молодь, громадськість.

Слова ведучого про трагічну сторінку в історії нашої держави болем відлунювали у серцях кожного присутнього, бо навіки закарбовані в пам’яті людей імена наших земляків, які ліквідовували наслідки страшної аварії, виправляли чужі помилки заради щасливого життя не тільки своїх рідних і близьких, а й усього людства.

 «Аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Ядерна стихія опалила долі мільйонів українців, породила величезну кількість проблем. З плином часу вони змінюються, трансформуються, але не зникають. Ми в неоплатному боргу перед Вами - героями-чорнобильцями за те, що захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання. Шановні ліквідатори, ви  є справжнім прикладом патріотизму, мужності та самовідданості. Бажаю вам міцного здоров’я, сімейного затишку, оптимізму, добробуту та благополуччя!» - побажала Тетяна Петрівна

Спільною грамотою та цінним подарунком Яготинської районної державної адміністрації та Яготинської районної ради – за самовідданість, мужність і героїзм, проявлені в екстремальних обставинах та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначено: Леоніда Федоровича Анісімова, Івана Григоровича Мусіяку, Миколу Михайловича Саханду та Євдокію Миколаївну Трофімову.

На завершення всі присутні вшанували пам’ять загиблих та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знака ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам`яті, що не даватимуть забути про цю страшну трагедію!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування