Ветеранські громадські організації зможуть отримати державну фінансову підтримку незалежно від наявності статусу всеукраїнських

Дата: 05.12.2019 08:17
Кількість переглядів: 296

Фото без описуВідповідні зміни до Постанови КМУ від 14 лютого 2018 року №156 були прийняті під час чергового засідання Уряду.

Відтак ветеранські громадські об’єднання, які планують реалізовувати проекти, організовувати заходи, програми для ветеранів, їхніх родин та ті, що сприяють формуванню образу ветерана та вшануванню пам’яті загиблих захисників, зможуть претендувати на державне фінансування своїх ініціатив.

Раніше фінансову підтримку могли отримати лише організації, які мали статус всеукраїнських.

«Невелика кількість об’єднань зі статусом всеукраїнських, не забезпечувала належної кількості якісних проектів, які могли би бути відібрані на конкурсі і надалі профінансовані. Відтак якість деяких пропозицій і їх доцільність часто лишала бажати кращого. Тоді як в реальності існує чимала кількість об’єднань без цього статусу, які мають дуже круті проекти, які можуть реалізовуватись по всій країні. Нарешті такі об’єднання зможуть отримати фінансування», - розповіла Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

Зазначимо, що робота над внесеннями змін до 156-ої Постанови тривала давно, відтак Мінветеранів вже цього року оголосило конкурс на прийняття заяв від ветеранських громадських організацій, незважаючи на наявність чи відсутність в них статусу всеукраїнських. Відповідну інформацію Міністерство неодноразово розміщало на своїх ресурсах – на сайті та сторінках соціальних мереж, крім того було проведено низку тренінгів і консультацій для роз’яснення правил написання проектів, їхньої подачі та подальшого звітування. На реалізацію цієї програми в наступному році передбачено понад 15 мільйонів гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування