В Яготині відкрили сучасне стерилізаційне відділення

Дата: 04.12.2019 10:54
Кількість переглядів: 1491

Фото без описуУрочисте відкриття стерилізаційного відділення здійснив керівник проекту «AKTION TSCHERNOBYL Pfreimd e.V.» доктор медицини Йозеф Ціглер, довірена особа Баварського Червоного Хреста з Німеччини разом з головним лікарем КНП «Яготинська центральна районна лікарня» Вадимом Нескороженим. На урочистості також були запрошені  депутат обласної ради Олександр Сіренко, виконувач обов’язків голови адміністрації Тетяна Сухенко, голова районної ради Петро Гайдай, перший заступник міського голови Сергій Овчаренко, екс-голова райдержадміністрації Василь Шмигановський, медичний персонал закладу та інші.

Стерилізаційне відділення, яке оснащене сучасним обладнанням – яскраве свідчення послідовної співпраці районної влади, керівництва медичного закладу та німецьких партнерів, яке гарантує кожному пацієнту та усьому медичному персоналу лікарні безпеку. Інвестиція в здоров’я – це найкраща інвестиція в майбутнє нашої країни.

Варто зазначити, що обладнання розміщено у відремонтованому приміщенні стерилізаційного відділення Яготинської центральної районної лікарні на облаштування якого з районного бюджету було виділено близько 1,7 млн.грн.. Сам стерилізатор SELECTOMAT з комплектуючими, системами очищення води, та допоміжним інвентарем були надані в якості благодійної допомоги в рамках проекту «AKTION TSCHERNOBYL Pfreimd e.V.» Баварським Червоним Хрестом.

Стерилізаційне відділення – це окремий структурний підрозділ лікарні, в якому проводять стерилізаційну очистку виробів медичного призначення (інструментів) та стерилізацію білизни, перев'язувального матеріалу, інших медичних виробів паровим та повітряним методами.

Попереднє стерилізаційне відділення перебувало в критичному стані. Обладнання, яким користувалися медики було застарілим не відповідало ані потребам часу, ані сучасним стандартам знезаражування.

Унікальність нового стерилізаційного блоку в тому, що брудні та чисті інструменти не пересікаються. Навіть двері між кімнатами, де проходять різні етапи очистки, промарковані. Весь процес стерилізації триває близько 2 годин.

Окрім унікальної апаратури, в оновленому відділені раціонально продумані та організовані умови для роботи персоналу. Такий високий технологічний стандарт обладнання і комфортний рівень праці медиків мають позитивно вплинути на кінцевий результат. Адже нові можливості дозволятимуть за високими стандартами стерилізувати інструменти.

Під час відкриття відділення головний лікар КНП «Яготинська центральна районна лікарня» Вадим Нескорожений подякував німецькому колезі, волонтерській спілці за такий подарунок та постійну увагу до проблем медичного закладу, а також, зазначив, що тепер, з появою такого обладнання, лікарня ще краще зможе піклуватися про здоров’я пацієнтів та співробітників. «Цей проект є продовженням давніх дружніх стосунків з волонтерською спілкою «AKTION TSCHERNOBYL Pfreimd e.V.» і є прикладом спільного піклування українських та німецьких лікарів про здоров’я українців».

Крім того, Вадим Сергійович зазначив, що створення стерилізаційного відділення було б не можливе без підтримки районного керівництва, а саме колишнього голови райдержадміністрації Василя Шмигановського, за ініціативи якого і розпочались роботи по створенню відділення.

Доктор медицини Йозеф Ціглер подякував за співпрацю керівництву району та міста, інженерам та співробітникам закладу. Він зазначив, що пишається тим, що цей проект був реалізований та розповів, що співробітництво з районною лікарнею було розпочато у 1994 році, коли в м.Яготин надійшов перший благодійний груз з стерилізаційним обладнанням, котре до останнього виконувало роботу з стерилізації. Новий стерилізатор вже є 5-м поколінням, більш сучасним. Доктор Ціглер додав, що обладнання куплене на пожертви членів спілки, простих громадян Німеччини.

По завершенню урочистої частини з відкриття стерилізаційного відділення, делегацію запросили на вручення карети швидкої медичної допомоги, яка також була надана німецькими благодійниками для поповнення технічної бази закладу. «Медичний автомобіль буде використовуватись для транспортування хворих в обласні заклади та на третинний рівень» - зазначив головний лікар Вадим Нескорожений.

За багаторічну сумлінну співпрацю, благодійну допомогу закладам охорони здоров’я Яготинського району та розвитку медицини в Україні подяками Яготинської районної державної адміністрації та Яготинської районної ради відзначено Йозефа Ціглера та Ангеліку Ціглер.

Виконувач обов’язків голови адміністрації Тетяна Сухенко щиро подякувала уповноваженому Баварського Червоного Хреста, керівнику проекту «Aktion Tschernobyl» за багаторічну співпрацю та надання гуманітарних вантажів з Баварії, що стали вагомим внеском в поліпшенні матеріально-технічного становища медичного закладу. Також Тетяна Петрівна висловила побажання і надалі продовжувати плідну співпрацю на благо району.

В свою чергу голова Яготинської районної ради Петро Гайдай вітаючи закордонних партнерів вручив доктору Йозефу Ціглеру, відзнаку «Почесний громадянин Яготинського району», що присвоєно благодійнику рішенням Яготинської районної ради від 09.07.2019 № 735 – 43 – VІІ.

В рамках офіційної зустрічі присутні також обговорили і плани на майбутнє. За словами, головного лікаря вторинної ланки Вадима Нескороженого, наразі лікарні потрібен новий рентген апарат, так як той, що перебуває на озброєнні медиків застарілий. Маємо надію, що наші німецькі партнери і цього разу допоможуть районній лікарні.

На завершення зустрічі німецький благодійник Йозеф Ціглер зазначив, що стерилізаційне відділення, котре створено в Яготинській центральній районній лікарні є одним з найкращих в Україні, на рівні районів. А тому лікарня зможе певним чином і заробляти на встановленому обладнанні, а саме надавати послуги з стерилізації приватним кабінетам та ближнім лікарням.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування