«Сезон фестивалів-конкурсів хореографії розпочато»

Дата: 04.12.2019 08:30
Кількість переглядів: 363

Фото без опису24 листопада 2019 року в Баришівському будинку культури відбувся І тур   VI Всеукраїнського фестивалю –конкурсу народної хореографії ім. Павла Вірського, за ініціативи Національної хореографічної спілки України.   Фестиваль проходить раз на три роки, і тому таку подію не могли оминути учні зразкового хореографічного дитячого колективу «Барвінок» Яготинської дитячої школи мистецтв, керівник З.П. Козачок.

Метою фестивалю є збереження і розвитку народних традицій хореографії, збагачення професійного і аматорського мистецтва, підвищення художнього рівня хореографічних постановок.

Перед початком конкурсної програми зі сцени прозвучали привітання учасникам фестивалю-конкурсу від начальника управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації Ігоря Золотоверха, виконувача обов’язків директора Київського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Людмили Корецької та заступника голови Баришівської об’єднаної територіальної громади з гуманітарного напрямку Жанни Данчук, які побажали всім колективам  успіхів, наснаги, терпіння та перемоги.

В програмі взяли участь 22 хореографічні колективи (167 учасників) без обмеження в віковій категорії.

Ансамбль «Барвінок» представляв дві нові хореографічні  постановки: «Поліська полька» та «Молдавський танець». Глядачі проводжали виступи наших вихованців бурхливими оплесками та вигуками молодці.   І хоча, колективу не вдалося потрапити до ІІ туру,  «Барвінок» достойно представив свій навчальний заклад та  роботу керівника.

За участь у Всеукраїнському  фестивалі-конкурсі ім.. П. Вірського Зінаїду Павлівну Козачок нагороджено Подякою за збереження та розвиток народної хореографії  та дбайливе ставлення до культурних надбань українського народу. А  колектив отримав  Диплом учасника І  відбіркового туру.

Гладачі із захопленням спостерігали за учасниками конкурсу та мали змогу насолоджуватися різноманітними хореографічними постановками та яскравими сценічними костюмами.

А нашому зразковому ансамблю «Барвінок»  хочеться побажати нових перемог.

         Алла Романова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування