Головний сервісний центр МВС налагоджує співпрацю з автошколами

Дата: 02.12.2019 08:24
Кількість переглядів: 288

Фото без описуКерівництвом Головного сервісного центру МВС була ініційована та проведена всеукраїнська нарада з представниками автошкіл.  Її головною метою стало обговорення проблемних питань, що виникли в діяльності закладів, які здійснюють підготовку та перепідготовку водіїв транспортних засобів. Зокрема, пов’язаних з нещодавніми змінами в Положенні про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, і Порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, передбачених постановою КМУ від 03.04.2019 №320. Захід такого масштабу і формату відбувся вперше.

Зустріч відбулась 28 листопада у стінах  Головного сервісного центру МВС під головуванням начальника ГСЦ МВС Олександра Князюка та заступника начальника ГСЦ МВС Юрія Смольянінова. Модератором обговорення став керівник управління організації реєстраційно-екзаменаційної роботи та взаємодії із суб’єктами господарювання Денис Фурманюк.  Юридичні тонкощі змін роз’яснювала заступник начальника РСЦ МВС в Полтавській області Ірина Пархоменко.

Щоб захід був максимально конструктивним, йому передував попередній збір актуальних питань від автошкіл. Під час самої наради для зручності діалогу між сторонами та ширшого охоплення роз’ясненням, додатково була організована відеотрансляція з регіональними сервісними центрами МВС, до якої долучились  представники автошкіл на місцях.

Майже п’ять годин, впродовж яких тривали дискусії, представники автошкіл отримали вичерпні та фахові відповіді представників ГСЦ МВС. Це були питання щодо акредитації закладів, підстави для призупинення дії сертифікатів, атестація спеціалістів автошкіл, впровадження електронного журналу з інформацією про теоретичну та практичну підготовку водіїв транспортних засобів.

Створення такої платформи для діалогу допомогло всім учасникам наради знайти єдине професійне бачення застосування нормативної бази, пов’язаної з підготовкою водіїв транспортних засобів.

Сервісні центри МВС налаштовані й надалі налагоджувати співпрацю з закладами, що здійснюють підготовку, перепідготовку водіїв, та відкриті для ідей з вдосконалення роботи автошкіл.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування