КНП «Яготинський центр медико-санітарної допомоги» отримав новий медичний автомобіль Toyota Land Cruiser

Дата: 28.11.2019 11:05
Кількість переглядів: 2055

Фото без опису26 листопада, автопарк НКП «Яготинський центр медико-санітарної допомоги» Яготинської районної ради поповнився новеньким медичним автомобілем на базі Toyota Land Cruiser.

Отримати новенький автомобіль стало можливо в рамках реалізації проєкту «200 "швидких" для України», який створений з ініціативи президента Володимира Зеленського та особистим рішенням засновника Фонду Ріната Ахметова.

Проте, не обійшлося і без участі місцевого  центру медико-санітарної допомоги, які протягом багатьох років працювали на покращення якості надання медичних послуг населенню.

Так, станом на листопад в районі заключено  29 643 декларацій з сімейними лікарями. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 92,19%. Даний показник один з кращих в області (по області 77 закладів ЦПМСД заключили 1 440 785 декларації, що в середньому на заклад складає 18 711 штук). Загалом Київська область отримала 2 медичних позашляховики: Яготинський та Поліський райони.

Урочисте вручення ключів медикам відбулося в рамках проєкту "200 "швидких" для України". Таким чином, уже 170 з 200 автомобілів швидкої допомоги від Фонду Ріната Ахметова рятують життя українців по всій країні.

"Ми обслуговуємо 42 населених пункти, в яких живуть 32 тисячі осіб. Дуже важко доводиться, тому що на таку кількість людей у нас лише декілька, автомобілів. У нас 8 сімейних лікарів, 7 терапевтів, 6 педіатрів, і вони багато років мріяли про нові автомобілі, щоб вчасно доїжджати до пацієнтів. Сьогодні ця мрія збулася. Рінат Ахметов подарував нашому району цей неймовірний автомобіль!"

Так прокоментувала отримання машини первинної медико-санітарної допомоги, створеної на базі Toyota Land Cruiser, головний лікар Яготинського районного медичного центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Сахно. Разом з Яготинським центром ПМСД медичні джипи отримали ще 30 центрів первинної медико-санітарної допомоги та сільських громад з 16 областей.

До кінця року станції швидкої допомоги, лікарні та амбулаторії отримають ще 30 нових позашляховиків від Фонду Ріната Ахметова - і проєкт «200 "швидких" для України» буде успішно завершено. Всі обладнані за останніми стандартами автомобілі швидкої медичної допомоги дозволять лікарям здійснювати більш ніж мільйон виїздів до пацієнтів за рік і врятувати понад мільйон життів.

Варто заначити, що у салоні медичного автомобіля встановлений компактний універсальний дефібрилятор Mediana з клавіатурою кирилицею. Для зручності лікаря в апараті передбачена функція голосових підказок. Також автомобіль оснащений електрокардіографом, фонендоскопом, тонометром, глюкометром, кисневим балоном, інгалятором, спеціальними каталками італійського виробництва, злегка вкороченими для зручного розміщення в салоні, встановлена перегородка, тим самим пацієнт перебуває наче в окремому приміщенні, є унікальна висувна і яка практично не займає місця система для крапельниць, а також спеціальне складне крісло, щоб можна було переміщати пацієнта сходами.

"Маємо надію, що отримання нового медичного автомобіля дасть можливість нам на сучасному рівні надавати медичні послуги. Головна ідея медичної реформи  - знівелювання розмежування понять «сільська» і «міська» медицина. Наша головна мета - щоб кожен мешканець  Яготинського району, незалежно від того, де він проживає, отримував якісні послуги. Первинна медицина на сьогодні є основою як профілактики, так і лікування. І кожен фельдшер, сімейний лікар буде впевнений в тому, що він вчасно зафіксує хворобу чи зробить профілактичне лікування і врятує життя" - зазначив Іван Іванович під час зустрічі з керівництвом району.

В свою чергу, виконувач обов'язків голови адміністрації Т.П.Сухенко відмітила роботу місцевої "первинки" на високому рівні. Адже протягом останніх років, було зміцнено матеріально-технічну базу закладу, проведені поточні ремонти в сільських закладах медицини, та головним акцентом в роботі закладу було і залишається надання якісних та вчасних медичних послуг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування