"16 днів проти насильства"

Дата: 26.11.2019 08:34
Кількість переглядів: 331

Фото без описуМіжнародна спільнота щорічно підтримує акцію "16 днів проти насильства". Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

– 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Тож, метою кампанії "16 днів проти насильства" в Україні є актуалізація гострих проблем домашнього насильства для української громадськості, а також активізації громадських об’єднань та державних установ у діяльності і захисту прав жінок у нашій державі та формування ненасильницької ідеології в українському суспільстві.

З метою привернення уваги жителів району до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства, було затверджено відповідний план заходів.

Реалізація поставлених завдань передбачає проведення інформаційно-профілактичної роботи з сім’ями та окремими особами, що опинилися у  складних життєвих обставинах, проведення групових заходів з учнівською  та студентською молоддю району. Підсумки Акції будуть підведені після 10 грудня.

Яготинський районний центр  соціальних

 служб для сім’ї, дітей та молоді



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування