Участь в тренінгу та нараді директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Дата: 26.11.2019 08:30
Кількість переглядів: 611

Фото без описуВ листопаді 2019 р. на базі ДЗОВ "Зоряний" в селі Карапиші, Миронівського району, пройшов тренінг для директорів та спеціалістів Київської області на тему: «Стратегічне бачення та планування на місцевому рівні заходів в найкращих інтересах дитини», проведений в рамках проекту «Розробка і впровадження регіонального плану стосовно збільшення обсягів надання послуг з догляду на сімейній основі (реформування інтернатних закладів) у Київській області».  

Під час двох днів учасники тренінгу працювали над:

- оглядом нової редакції Закону України «Про соціальні послуги», насамперед змін щодо визначення потреб у соціальних послугах;

- принципом «найкращих інтересів дитини» та  міжнародних стандартах його дотримання;

- оцінкою потреб дітей, методів  та інструментів для  оцінки потреб дітей-сиріт, дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей з особливими потребами та їхніх сімей, дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- поняття та сутності стратегічного планування, проведенням SWOT аналізу та аналізу зацікавлених сторін;

 - формуванням бачення, місії та цінностей із забезпечення «найкращих інтересів дитини» на рівні громади;

- розробкою стратегій досягнення стратегічних цілей;

- визначенням ресурсів, необхідних для досягнення стратегічних цілей;

- використанням людських ресурсів та потенціалу громади;

- координацію зусиль організацій та окремих фахівців, що залучені до надання послуг  дітям-сиротам,  дітям, які залишилися без батьківського піклування, дітям з особливими потребами та їхнім сім’ям, дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах  на основі  принципу забезпечення «найкращих інтересів дитини».

Нарада директорів районних, міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Київської області почалась з привітань до дня соціального працівника та вручення обласних нагород. Почесною грамотою Київського обласного центру соціальних служб, для сім’ї, дітей та молоді нагородили  фахівця із соціальної роботи Яготинського районного центру соціальних служб, для сім’ї, дітей та молоді Хорунжу Оксану Миколаївну.

 Під час наради обговорили механізм впровадження нової редакції Закону України  « Про соціальні послуги»,  діяльність центрів соціальних служб щодо виконання розпорядження голови КОДА № 606 від 24.10.2019 «Про посилення соціальних гарантій учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, юридичні аспекти діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, які стосуються захисту прав прийомних дітей та дітей-вихованців, їх відповідальності та пільг передбачених законодавством, наставництво – ключ до успіху дитини.

Дана зустріч дала змогу обговорити нагальні потреби та питання також учасники обмінись досвідом роботи центру соціальних служб в умовах децентралізації.

 

Яготинський  районний  ЦСССДМ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування