Вони віддали життя за мирну Україну для нас і для прийдешніх поколінь....

Дата: 21.11.2019 15:00
Кількість переглядів: 804

Фото без описуСьогодня, 21 листопада 2019 року, в Україні відзначають шосту річницю початку Революції Гідності – День Гідності та Свободи.

Цього дня віддають шану патріотизму й мужності громадян, які під час двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013- 2014 років   постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

В м.Яготин відзначили День Гідності та Свободи мітингом біля пам’ятного знаку «Захисникам України», розташованого на Алеї Слави. Представники районної та місцевої влади,  зібралися разом, щоб нагадати ідеї, заради яких українці вийшли на Майдан, та вклонитися пам’яті тих, хто поклав за це своє життя.

Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Ми, українці, подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між людьми, згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні та вийшов на Майдан не просто відстоювати своє право на Євроінтеграцію, а право на життя в країні, де поважають честь і гідність кожного громадянина.

Святий наш обов’язок у цей день – згадати всіх Героїв, які виборювали свободу України і віддали свої життя за краще майбутнє рідного народу.
У їх когорті – герої Небесної сотні та українські вояки, котрі загинули під час антитерористичної операції на сході України. Це ті молоді патріоти України, які боролися за честь, справедливість та гідність українського народу. Ми не повинні, не маємо права забути про це і нехай їхня жертовність не стане даремною. Герої сьогодення поклали свої голови за мирну Україну для нас і для прийдешніх поколінь.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв, що загинули на майдані та в зоні АТО та поклали квіти до стели «ЗахисникамУкраїни».

Хай же пам’ять про них згуртує нас, живих, додасть нам сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення та подальшої розбудови держави, розвитку демократії, вільного життя кожної людини.

Після завершення мітингу у великій залі адміністрації пройшла презентація  документально-музичного фільму "Україна. Майдан. Перевантаження", на основі відеоархівів військового репортера Руслана Ганущака. Фільм розповідає про події Євромайдану, які відбувалися у період 2013-14 років.

У закладах освіти та культури Яготинського району пройшли заходи інформаційного, просвітницького та виховного характеру з нагоди вшанування подвигу борців за незалежність України. В бібліотеках Централізованої бібліотечної системи організовано тематичні бесіди, виставки, уроки пам’яті, виховні години з нагоди Дня Гідності та Свободи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування