Проведено семінар для працівників Яготинської райдержадміністрації

Дата: 12.11.2019 15:10
Кількість переглядів: 450

Фото без описуВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року №91 «Деякі питання діяльності місцевих державних адміністрацій» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 746) з 01.01.2020 року пройде скорочення працівників райдержадміністрацій.

З метою надання комплексу соціальних послуг під час реорганізації районної адміністрації, 12 листопада 2019 року, директором Яготинської районної філії Київського ОЦЗ Оксаною Рибак, заступником директора – начальником відділу надання соціальних послуг Михайлом Шевченко та провідним юрисконсультом Ларисою Вересоцькою було здійснено зустріч із працівниками апарату та структурними підрозділами Яготинської райдержадміністрації, які попереджені про майбутнє вивільнення.

Важливість такого заходу полягає в запобіганні негативним наслідкам у трудовому колективі при вивільненні працівників, знятті соціальної напруги, роз’ясненні правових питань трудового законодавства та законодавства про зайнятість населення.

Директор Яготинської районної філії Київського ОЦЗ Оксана Рибак звернула увагу на те, що завдання служби зайнятості – забезпечити кар’єрний супровід кожному співробітникові райдержадміністрації, який підпаде під скорочення. Кожного клієнта буде супроводжувати свій кар’єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування, щоб підібрати роботу максимально швидко, навіть ще до самого звільнення.

Учасники заходу  поінформовані про перелік послуг, що надає служба зайнятості, про порядок реєстрації безробітних в державній службі зайнятості, умови призначення матеріального забезпечення на випадок безробіття та можливість отримання одноразової допомоги для організації підприємницької діяльності.

У ході зустрічі  йшла мова й про сучасний сервіс служби зайнятості для осіб, що шукають роботу та безробітних – «ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА», яка доступна громадянам на порталі Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua. Адже, за допомогою Інтернету можна самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатись на індивідуальний прийом до фахівця будь-якої філії служби зайнятості  з метою отримання консультацій з питань: сприяння працевлаштуванню; вибору професії; 

З метою визначення комплексу заходів із запобігання безробіття з урахування індивідуальних особливостей клієнта, учасниками заходу було заповнено профільні анкети кандидата.

Зустріч з трудовим колективом Яготинської  РДА пройшов у форматі активного діалогу, учасники заходу отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування