МЕШКАНЦІ КИЇВЩИНИ ВЧАСНО ОТРИМАЛИ МОНЕТИЗОВАНІ ПІЛЬГИ ТА СУБСИДІЇ

Дата: 11.11.2019 09:48
Кількість переглядів: 262

Фото без описуДепартамент соціального захисту населення Київської облдержадміністрації за жовтень 2019 року перерахував районним і міським управлінням 62 млн грн для виплат пільг і субсидій на житлово-комунальні послуги.

Зокрема, було перераховано кошти для виплати пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги для 122,8 тис. домогосподарств (з яких 113,8 тис. у готівковій формі, а 9 тис. – у безготівковій) та компенсації пільг в грошовій формі для 211 тис. осіб.

З 1 жовтня 2019 року запроваджено новий механізм виплати субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому порядок призначення виплат залишається майже незмінним. Новий механізм виплати передбачає, що гроші передаватимуться людям, а не підприємствам-надавачам послуг.

Монетизація не вплине на розмір передбачених законом соціальних гарантій і дозволить заощаджувати кошти на економному споживанні житлово-комунальних послуг і використовувати їх на власні потреби пільговика. Тобто, якщо домогосподарство спожило менше ресурсів, ніж передбачено в нормативі – заощаджені гроші вони можуть залишити собі.

Монетизація діє у 2 моделях паралельно:
1) перерахування коштів на центральному рівні на рахунок в Ощадбанку зі спеціальним режимом використання з подальшим їх спрямуванням на оплату житлово-комунальних послуг;
2) надання готівкою безпосередньо одержувачу.

Завдання органів соціального захисту населення – забезпечити своєчасне призначення житлових субсидій та впровадження встановленого механізму надання житлових субсидій у грошовій формі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування