Посмішка леді Осені!

Дата: 07.11.2019 14:27
Кількість переглядів: 417

Фото без опису07 листопада 2019 року методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації  Миненок О.В. на базі ДНЗ№6 «Волошка» проведено засідання районного методичного об’єднання музичних керівників закладів дошкільної освіти на тему: «Розвиток співочих навичок у дітей дошкільного віку».

Презентаційний блок засідання розпочала Миненок О.В., яка обґрунтувала тему та мету зібрання та наголосила про особливий зміст музичного розвитку дітей дошкільного віку відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти та освітніх програм розвитку дітей дошкільного віку. З досвідом роботи з музичного розвитку дітей у ДНЗ №6 «Волошка» учасників ознайомила завідуюча закладу Задорожня В.О.     

Під час практичного блоку до уваги педагогів було представлено музичним керівником ДНЗ№6 «Волошка» Кудрявською А.М. свято для дітей старшої групи «Посмішка леді Осінь». Діти, під керівництвом Алли Миколаївни, побували в чарівній країні Музики, закріпивши знання про осінні сезонні явища. А потім до них в гості завітала і сама леді Осінь. Для вишуканої гості діти злагоджено співали пісень, танцювали запальні таночки, весело гралися в ігри та дякували Осені за її дари. Всі учасники засідання відзначили ефективну систему роботи музичного керівника Кудрявської А.М. з навчання дітей дошкільного віку злагодженого співу та музично-ритмічної діяльності.

Формування співочих навичок - один з найбільш складних і важливих розділів музичного виховання дітей дошкільного віку. Навчаючи малюків вокалу, педагогам необхідно враховувати, що голосовий апарат дитини крихкий, ніжний, безперервно зростає відповідно з розвитком всього організму дитини. Тому необхідно не тільки володіти методикою навчання співу, але і берегти голос дитини, підбирати такі прийоми вокальної техніки, які найбільш ефективно сприяють розвитку дитячого голосу. Системна робота дозволяє врахувати фізіологічні та вокальні особливості кожної дитини, тому пріоритетним у роботі є індивідуально-диференційований підхід до здібностей кожної дитини.

Також учасники засідання під час «круглого столу» обговорили проблему гнучкого використання традиційних та нетрадиційних методів музично-естетичного розвитку дітей дошкільного віку. Музичний керівник ДНЗ№4 «Пролісок» Дудченко О.Л. поділилася досвідом роботи з колегами з теми: «Спів – як важливий засіб музичного розвитку дітей дошкільного віку». Про особливості розучування пісень та творчі завдання на заняттях з музики в закладі дошкільної освіти ознайомила колег музичний керівник ДНЗ№3 «Ромашка» Придибайло І.П.

В ході засідання Оксана Вікторівна надала методичні рекомендації щодо організації роботи закладів дошкільної освіти з ознайомлення дітей із народними традиціями, святами та обрядами.

На завершення Миненок О.В. ознайомила педагогів з новинками методичної літератури та підвела підсумки. В ході засідання учасниками засідання прийняті методичні рекомендації з даної проблеми.   

   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування