Толерантність та чуйність – запорука людської поваги

Дата: 07.11.2019 09:41
Кількість переглядів: 422

Фото без опису6 листопада в приміщенні райдержадміністрації відбулось засідання робочої групи з питань врегулювання відносин, що виникають між постачальниками та споживачами природного газу.

В засіданні робочої групи взяли участь виконувач обов’язків голови адміністрації Т.П.Сухенко, голова районної ради П.В.Гайдай, заступник голови адміністрації В.М.Гончар, заступник голови районної ради В.А.Потельчак, депутат Яготинської районної ради В.О.Човпінь, виконувач обов’язків старшого інженера з експлуатаційної діяльності Переяслав-Хмельницького відділення ПАТ «Київоблгаз» С.А.Шабельник з представниками Яготинської філії, завідувач сектору з питань цивільного захисту та інфраструктури адміністрації О.В.Головченко, завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції адміністрації Д.В.Загурський, колишній керівник Яготинського газового господарства М.Г.Величко, громадські активісти М.І.Ковбота, В.П.Сторожук, Г.Ф.Барсуков та інші.

Заступник голови адміністрації В.М.Гончар на початку засідання зазначив, що робоча група створена відповідно до розпорядженням Яготинської районної державної адміністрації від 29.11.2018 № 449 «Про робочу групу з питань врегулювання відносин, що виникають між постачальниками та споживачами природного газу» та має на меті врегулювати проблемні питання які виникають між сторонами.

На порядок денний засідання було винесено питання щодо розгляду звернень громадян М.І. Ковботи, Г.Ф. Барсукова, щодо дій постачальника природного газу Переяслав-Хмельницького відділення АТ «Київоблгаз».

Громадський активіст М.І.Ковбота доповів про неправомірність роботи працівників АТ «Київоблгаз» щодо невиконання ними умов Правил постачання природного газу затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 № 2496, Кодексу ГРС. За словами, Миколи Івановича, він неодноразово звертався до суду, щодо неправомірних нарахувань, які були застосовані, до нього та деяких громадян. 

В свою чергу виконувач обов’язків старшого інженера з експлуатаційної діяльності Переяслав-Хмельницького відділення ПАТ «Київоблгаз» С.А.Шабельник запевнив присутніх, що він та його колеги працюють виключно в правовому полі, що підтверджується рішеннями судів різних інстанцій щодо задоволення позовних заяв на стягнення боргу за використаний природний газ.

В рамках розгляду звернень всім учасникам зібрання було надано слово для виступу та надання роз’яснень.

Члени робочої групи розглянувши всі скарги громадян дійшли висновку, що факти несплати за споживання природного газу мали місце, проте працівникам Яготинської філії «Київоблгаз» було б добре виявити більше толерантності до споживачів.

Керівництво району звернулось до керівництва газконтори з проханням виявити толерантність та людську чуйність до людей похилого віку, інвалідів, малозабезпечених сімей та не відключати від постачання природного газу відразу після виявлення заборгованості. Приділяти кожному громадянину чи то ситуації увагу, що дасть можливість зменшення скарг мешканців району на дій газової філії.

Разом з тим очільники запевнили, що ніхто змушує працівників газової філії порушувати посадові інструкції та Закон, а лише з відповідальністю відноситись до кожного громадянина. Можливо комусь запропонувати реструктуризацію, а можливо і перевірити правильність нарахування платежів за газопостачання

Під час розгляду деяких звернень громадянин, було виявлено, що громадяни отримували кошти (субсидію) на особистий рахунок та не перераховували  їх за газопостачання, так як були впевнені, що ці кошти вже перераховані управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації.

Звертаємо УВАГУ, що Постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 впроваджена готівкова форма надання субсидій.

Субсидія - це щомісячна адресна грошова соціальна допомога для відшкодування витрат на оплату управління багатоквартирним будинком, користування житлом або його утримання та комунальних послуг (водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергія, вивезення побутового сміття та рідких нечистот), а також один раз на рік готівкова допомога на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Таке поняття як обов’язковий платіж скасовано. Домогосподарство отримує субсидію готівкою та має самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, може використати на свій розсуд.

Однак, якщо станом на травень 2019 року, у домогосподарства була прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 років не призначалась.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування