Про завершення осінньо - польових робіт говорили на нараді в райдержадміністрації

Дата: 01.11.2019 14:18
Кількість переглядів: 380

Фото без описуПід керівництвом виконувача обов’язків голови адміністрації Т.П.Сухенко та за участі голови Яготинської районної ради П.В.Гайдая, заступника голови адміністрації В.М.Гончара та керівників сільськогосподарських підприємств відбулась нарада з питань завершення осінньо - польових робіт в Яготинському районі.

Начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Є.Задубина в своєму виступі зазначила, що станом на 1 листопада 2019 року Яготинський район знаходиться на завершальному етапі осінніх польових робіт. На сьогодні майже завершено збір насіння сої, обмолочено 95 % площі. Залишилося обмолотити 369 га по малих фермерських господарствах. Середня врожайність сої в межах Яготинського району становить 24,1 ц/га. Рівень врожайності по господарствах коливається в межах від 12 до 26,8 ц/га. Хотілося б відмітити Сотниківське відділення Баришівської зернової компанії, яке отримало найвищу врожайність насіння сої по району – 26,8 ц/га.

За оперативними даними обмолочено 92 % посівних площ відведених під соняшник. Залишилося зібрати близько 340 га посівів по малих фермерських господарствах. Середня врожайність насіння соняшнику по району становить 28 ц/га. Рівень врожайності між господарствами коливається в межах від 10 до 26,6 ц/га. Хотілося б відмітити наступні господарства як Причиське, яке отримало з площі 400 га середню врожайність соняшнику 36,6 ц/га., Яготинський РАТС який на площі 210 га отримав врожайність соняшнику 36,4 ц/га та державне підприємство дослідне господарство Панфильської дослідної станції, яке отримало із площі 165 га з середню врожайність 34,6 ц/га.

         Також на сьогодні триває збирання зерна кукурудзи. З 24552 га посівних площ обмолочено 70 %. Кращі показники по врожайності зерна кукурудзи утримують ТОВ «Яготинське» – 99 ц/га та ТОВ АФ «Яготинська» – 102 ц/га. Середня врожайність зерна кукурудзи по району становить 92,2 ц/га. Рівень врожайності між господарствами по району коливається в межах 65-102 ц/га

В Яготинському районі завершено збір цукрових буряків. Посівні площі якого становили 200 га і належать ТОВ ім Кравченка. З посівної площі господарство зібрало 7687 т цукрового буряка із середньою врожайністю 38,4 т

Що стосується посіву озимих культур, то посівні площі у порівнянні з попереднім роком значно менші, що пов’язано з рядом факторів в т.ч і з погодними умовами. Так, під врожай 2020 року, площа відведена під ріпак озимий становить 893 га (61 % від 2018 року).

Пшениця озима посіяна під врожай 2020 року займає 3700 га (74 % від 2018).

Ячмінь озимий 57 га, Жито озиме 92 га, Тритікале озиме 48 га

Пшениця озима на зелений корм 61 га.

Найбільші площі відведені під озимину належить ТОВ ім Кравченка, яке засіяло понад 700 га ріллі озимою пшеницею. Це одне з не багатьох господарств в Яготинському районі, що дотримується системи сівозміни та вносить органіку під с.г культури.

По завершенню наради присутні обговорили питання, щодо відзначення Дня працівника сільського господарства. За рішення керівників сільськогосподарських підприємств святкування відбудеться 14 листопада в районному будинку культури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування