Обстеження житлово-побутових умов проживання сімей, які опинились в складних життєвих обставинах

Дата: 01.11.2019 11:10
Кількість переглядів: 383

Фото без описуПротягом жовтня працівниками Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей та сім’ї Яготинської районної державної адміністрації, спільно із  інспектором з ювенальної превенції  Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області здійснено обстеження житлово-побутових умов проживання в 40 сім’ях, в яких виховується 95 дітей та які проживають в Яготинському районі: села Богданівка, Годунівка, Жоравка, Капустинці, Лемешівка, Лозовий Яр, Ничипорівка, Панфили, Сотниківка, Сулимівка, Супоївка, Фарбоване, Черняхівка та  місто Яготин.

При відвідуванні сімей фахівцями центру проведено індивідуальне консультування та бесіди з проблем міжособистісних стосунків, виховання дітей, проблем залежності та працевлаштування.

 Надано послуги: соціально – медичні, психологічні, педагогічні. Також надано гуманітарну допомогу у вигляді одягу, постільної білизни та канцтоварів.

 Під час виїздів з’ясовано вкотре, що основними проблемами батьків є: зловживання спиртними напоями, безробіття, низький рівень виховного потенціалу батьків, неналежне виконання батьківських обов’язків, проблеми спілкування батьків та дітей. Також встановлено, що, не всі батьки підтримують належні санітарно-гігієнічні умови проживання.

Хочеться зазначити, що є  сім’ї, які прийняли до уваги попередні рекомендації та стали на шлях виправлення. А це значить, що робота проводиться не даремно з цими родинами!

За результатами проведеної роботи здійснено оцінку потреб сімей, з батьками проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, шкідливості вживання алкогольних напоїв.

  8 батьків попереджено про адміністративну відповідальність передбачену стосовно невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей та 5 батьків притягнуто до відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які ухилялись від передбачених ст. 150 Сімейного кодексу України обов’язків щодо виховання власних дітей.

Яготинський  районний  ЦСССДМ     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування