Медицина сьогодні - пріоритет номер один

Дата: 30.10.2019 14:21
Кількість переглядів: 1054

Районна влада значну увагу приділяє розвитку галузі охорони здоров’я. В цьому році продовжуються капітальні ремонти на об’єктах первинної медико-санітарної ланки, де створюються всі необхідні зручності для отримання якісних медичних послуг.

Лозовоярівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини  працює в цьому приміщенні протягом багатьох років. Звичайно, за цей час проводилися поточні ремонти, але роки взяли своє. Амбулаторія потребувала капітального ремонту. Ремонт приміщень амбулаторії розпочався у червні 2019 року та тривав 5 місяців, протягом вказаного періоду проведено капітальний ремонт системи опалення, зроблені стеля й підлога, відремонтовано та частково замінено вікна та двері.

«Завдяки співпраці районної, сільської влади ми сьогодні маємо відремонтований заклад, в якому приємно перебувати хворим та отримувати медичні послуги - зазначив головний лікар КНП «Яготинський центр ПМСД» Яготинської районної ради І.І.Сахно.

Загалом на ремонт амбулаторії  виділено 128 тис. грн. з районного бюджету та 50 тис. грн. виділила Лозовоярівська сільська рада. Підрядною організацією, яка виступила виконавцем робіт, була всім відома будівельна бригада фізичної особи-підприємця Анатолія Довгого, який виконував роботи в Годунівській амбулаторії та ФАПі відділення Черняхівського, де виконав роботи вчасно та якісно.

З метою перевірки якості виконаних робіт до Лозовояріської амбулаторії завітало районне керівництво, а саме виконувач обов’язків голови адміністрації Т.П.Сухенко, начальник управління фінансів О.І.Барсук, головний лікар КНП «Яготинський центр ПМСД» Яготинської районної ради І.І.Сахно.

Очолює амбулаторію О.К.Вітер, який зі слів жителів села показав себе як кваліфікований фахівець, відповідальна та чуйна людина.

Робоче місце лікаря оснащене комп’ютерною технікою та підключене до мережі Інтернет. На сьогодні тут є можливість укладати декларації і вже незабаром буде можливість заводити електронну картку пацієнта, - додав Олександ Кузьмич.

Наразі амбулаторія має на озброєнні новеньке обладнання: електрокардіолог, пульсометр, тонометр, ростомір, ваги, а також  набір медичних препаратів для надання невідкладної допомоги пацієнту.

За підсумками робочої поїздки, виконувач обов’язків голови адміністрації Т.П.Сухенко зазначила,  що у селах вцілому вдається вирішувати багато проблемних питань в тому числі і проведення ремонтів в закладах медицини.

«Ми створюємо максимально комфортні та сучасні умови для пацієнта та медичних працівників. Адже розвиток сільської медицини є наш пріоритет та першочергове завдання»,- підкреслила очільниця райдержадміністрації.

Колектив радіє, що в оновленому приміщенні стало набагато комфортніше і приємніше працювати. От тільки якби ще люди ставилися до свого здоров'я відповідальніше, і вчасно зверталися на прийом, або проходили профілактичні огляди хоча б раз на півроку, то й роботи в них точно було б менше, а здорових і щасливих людей - побільшало б неодмінно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування