Яготинська команда здобула срібло у грі «Вояцький дух»

Дата: 28.10.2019 16:27
Кількість переглядів: 455

Фото без описуНещодавно на базі ДПТНЗ «Бориспільський професійний ліцей»  та військової частини с. Дівички Переяслав-Хмельницького району відбулася Відкрита військово-патріотична гра «Вояцький дух» для вихованців військово-патріотичних клубів, гуртків і роїв «Джур» віком 14–17 років. У грі взяли участь представники військово-патріотичних клубів Київщини, Черкащини та Полтавщини.

Яготинський район представляли члени Яготинської паланки УДЮТ «Січ», вихованці гуртка «Юний захисник Вітчизни» Яготинського районного будинку дитячої та юнацької творчості, учні Яготинського НВК №3:Адаменко Сергій, Андрусенко Іван, Мусіяка Олексій, Середюк Данило, Єрмакова Каріна  та учень Яготинського НВК №2 – Бахмач Ярослав. Очолили команду Валерій Володимирович Шевченко – вчитель Сулимівського НВК, керівник гуртків Яготинського районного будинку дитячої та юнацької творчості та Іван Сидоренко, вихованець гуртка «Джура» Яготинського районного будинку дитячої та юнацької творчості, студент Полтавської ДАА.

Урочисте відкриття гри відбулося в місті Бориспіль, де юнаків, дівчат та їх наставників , мотиваційними промовами та хвилиною мовчання привітали: голова Київської обласної державної адміністрації М. К. Бно-Айріян, начальник управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації М. Попатенко, директор ЦТДЮК Т. Нестерук та міський голова  м. Бориспіль А. Федорчук. До змагань також приурочили відкриття на базі «Бориспільського професійного ліцею» Інтерактивного військово-патріотичний центру,  який збирає інформацію про воїнів АТО та координує діяльність закладів освіти області щодо військово-патріотичного виховання. 

Гра відбулася дуже динамічно, адже за такий короткий час команди пройшли багато етапів. В програму гри входили такі види: творчий конкурс «Візитівка», фізична підготовка, снайпінг, розбирання та збирання АК-74(автомата  Калашникова), військовий рукопаш, «Впоряд» - стройова підготовка, стрільба з АК-47, метання навчальної гранати. Під час етапів  стрільба  з ПМ (пістолета Макарова) та інтелектуальний конкурс знавців історії українського війська – команда зайняла І місце. А тактична гра «Сполах» підготовка з використання імітатора вогневого контакту «Лазертаг», тактична медицина, контрзасадна підготовка, корегувальник принесли учасникам гри ІІ місця. В загальному заліку команда зайняла ІІ місце, чим гідно представила Яготинщину на всеукраїнському рівні.

За результатами гри, вже в нашому місті, відбулося підведення підсумків та зустріч з ветераном АТО Віталієм Міщуком. Учасники зустрічі вшанували пам'ять загиблих на Майдані  незалежності під час Революції гідності та сході України біля пам’ятника «Слава Героям України», біля якого незадовго до даної зустрічі учасники АТО встановили флагштоки з прапорами та впорядкували стелу у вигляді  Козацького бойового Візантійського Трисуття.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування