В Яготинському ДНЗ №2 «Дюймовочка» завершено роботи з реконструкції системи теплопостачання

Дата: 25.10.2019 14:10
Кількість переглядів: 558

Фото без опису24 жовтня, на території Яготинського ДНЗ №2 «Дюймовочка» проведено запуск нової котельні. Реконструкція системи газопостачання з встановленнням котлів зовнішнього розміщення було проведено комунальним підприємством теплових мереж «Яготинтепломережа».

За словами,  керівника підприємства Олега Форостяного, протягом 2019 року було проведено повну реконструкцію системи теплопостачання з встановленням котлів зовнішнього розміщення, замінено теплотраси тепломереж будівлі, встановлено додаткові батареї в групах де температурний режим не відповідав нормам, проведено техобслуговування системи (промивка системи), реконструкція теплового пункту.

На сьогодні теплопостачання має високу вартість. Високі комунальні платежі за ці послуги є результатом надмірного споживання теплової енергії. Ще з самого початку будівлі яким близько 50 років запроектовані з надмірним в кілька разів тепложивленням. Морально і технічно застарілі теплові пункти та віддаленість їх від самих закладів, гідравлічно розрегульовані системи через несанкціоноване втручання користувачів (заміна радіаторів, трубопроводів) засмічені трубопроводи, відсутня теплоізоляція в неопалювальних підвалах - це далеко не повний перелік недоліків старих систем опалення.

Існуюча система теплопостачання в даному дошкільному закладі не була енергоефективною, в ній не реалізована функція автоматичного регулювання температури в приміщеннях. Щоб вирішити питання комфортної температури, було проведено заміну теплового пункту. Саме тому, що більша частина комунікацій (трубопроводів) вже своє відпрацювала збільшувалась вірогідність аварії в системі. Наразі всі ці проблеми вже позаду, адже заклад працює на нових котлах, що дасть змогу не лише контролювати температурний режим в закладі, але і надасть можливість зменшити навантаження на районний бюджет, адже використання тепла буде контрольованим та оптимізованим.

Варто відмітити, що дана котельна автоматизована та потребує лише регулювання в окремих випадках.

На проведення реконструкції котельні було залучено 325 тис. грн. з міського бюджету та близько 500 тис. грн. власних коштів підприємства.

Заступник голови адміністрації Володимир Гончар та директор КПТМ «Яготинтепломережа» Олег Форостяний відвідали дошкільний заклад та особисто перевірили стан запуску котельні. Вже 25 жовтня вихованців Яготинського ДНЗ №2 «Дюймовочка» чекатимуть затишні та теплі групи.

Яготинська районна державна адміністрація висловлює щиру подяку керівнику та колективу КПТМ «Яготинтепломеража» за проведену роботу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування