В Яготинському НВК №3 розпочато впровадження заходів з енергозбереження

Дата: 24.10.2019 15:38
Кількість переглядів: 1260

Фото без описуВ умовах постійного зростання цін на основні види енергоресурсів, особливої актуальності набувають питання енергозбереження та підвищення енергоефективності в закладах та установах, що фінансуються з місцевого бюджету.

Актуальність проблеми енергозбереження для будівель бюджетних організацій, з одного боку, обумовлена соціальною значущістю цих об'єктів, з іншого боку, марнотратне споживання енергії та відсутність системного підходу до реалізації енергозберігаючих заходів є одними з основних причин дефіциту бюджетів усіх рівнів. Зважаючи на те, що останнім часом нові об’єкти бюджетної сфери в експлуатацію майже не вводяться, основні резерви енергозбереження знаходяться у сфері вдосконалення енергоспоживання раніше побудованих будівель бюджетних установ і  економія паливно-енергетичних ресурсів в закладах бюджетної сфери зростає пропорційно виділенню на ці цілі коштів.

Слід відмітити, що для більшості освітніх закладів, до основних функцій яких належить забезпечення навчально-виховного процесу, енергоефективність – це не лише спосіб заощаджувати бюджетні ресурси і кошти галузі, а й спосіб покращити здоров’я вихованців та учнів навчальних закладів, що відповідним чином впливає на повноту та якість одержаної ними освіти.

Протягом останніх років спостерігається стійка  тенденція до збільшення витрат з місцевого бюджету на оплату тепла об’єктами бюджетної  сфери і саме тому керівництвом райдержадміністрації прийнято рішення щодо  впровадження на цих об’єктах комплексної системи  економії тепла. 

В 2019 році за місцевого бюджету було розроблено проєктно- кошторисну документацію на впровадження заходів з енергозбереження в Яготинському НВК №3. Так, як районний бюджет є дотаційним, Яготинська районна державна адміністрація звернулася до Київської обласної державної адміністрації з проханням включити ряд об’єктів на спів фінансування з обласного бюджету.

Рішенням сесії Київської обласної ради від 30.05.2019 №572-28- VII прийняті зміни до Програми енергозбереження (підвищення енергоефективності) Київської області на період 2017- 2020 роки, що фінансується за рахунок коштів обласного бюджету та умовах співфінансування з районним бюджетом до якої включили Яготинский НВК №3.

Так, заходами Програми передбачено проведення у 2019 році робіт по об’єкту «Капітальний ремонт щодо покращення енергоефективності будівлі Яготинського НВК «Спеціальна школа – загальноосвітня школи І- ІІІ ступенів№3, за адресою: м. «Яготин, вул. Незалежності, 105». Загальна кошторисна вартість об’єкту становить майже 22 млн. грн.  Сума фінансування з обласного бюджету в 2019 році становить 3,3 млн. грн.,  районного бюджету – 709, 790 тис. грн..

Виконання капітального ремонту щодо покращення енергоефективності будівлі Яготинського НВК №3 передбачено у 3 (три) черги.

Загалом капітальний ремонт будівлі передбачає проведення наступних робіт:  заміна існуючих вікон на металопластикові з двокамерними склопакетами із склом  товщиною 4 мм; ремонт відкосів після демонтажу та монтажу віконних блоків; утеплення зовнішніх стін з селікатної цегли товщиною 510 мм по технології фірми «Ceresit»; заміна існуючих дверей металеві та алюмінієві; утеплення перекриття горища мінеральними плитами 18 мм;влаштування нової системи водовідведення з даху; цоколь- утеплення стін екструдованим пінополістиролом товщиною 100 мм щільність більше 30кг/м3 з наступним нанесенням тонкошарової штукатурки; відмостка - виконати нове покриття з армованого бетону товщиною 100 мм та шириною 1,0 м з покриттям з бетонної тротуарної плитки.

І черга робіт ( до кінця 2019 року)  передбачає заміну вікон та зовнішніх дверей, утеплення перекриття над проїздом, підшивка звісів даху, влаштування водостічної системи.

22 жовтня, до навчального закладу вже надійшла перша партія металопластикових вікон (близько 60). Загалом в навчальному закладі буде замінено всі вікна, а це близько 300.

Сьогодні,  заступник голови адміністрації В.М.Гончар, депутат Яготинської районної ради А.В.Чечуй, завідувач сектору цивільного захисту та інфраструктури адміністрації О.В.Головченко, відвідали навчальний заклад з метою перевірки стану робіт та якості завезених матеріалів. Загалом делегація залишилась задоволена побаченим, якість металопластикових вікон відповідає зазначеним у прєкті показникам. Наразі роботи лише розпочались, станом на 24 жовтня встановлено близько десятка вікон, перепоною для проведення робіт наразі є навчальний процес. Проте, вже з 28 жовтня коли розпочнуться осінні канікули роботи будуть йти швидше.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування