Денис Малюська: Мін’юст стоятиме на захисті прав бізнесу

Дата: 23.10.2019 12:54
Кількість переглядів: 284

Фото без описуДіалог з бізнесом є невід’ємною складовою діяльності державних структур, в тому числі Міністерства юстиції, адже юридичні питання є чи не найбільш значущими у роботі підприємств. На цьому наголосив Міністр юстиції України Денис Малюська під час зустрічі з бізнесом.

За його словами, Міністерство юстиції робить важливі кроки в напрямі покращення бізнес-середовища в Україні та залучення інвесторів. Зокрема, налагоджено роботу Державної виконавчої служби та оновлено склад Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

У додаток до прийнятого парламентом антирейдерського законопроекту №1056-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності» для захисту від шахрайства буде проведено аудит державних реєстрів та підвищено рівень безпеки даних. Також у майбутньої планується запуск електронної системи нотаріату та проведення окремих реєстраційних дій без втручання людини.

Одна з цілей Мін’юсту – захист сторін договору та зменшення шкоди, завданої порушенням контрактів. Для досягнення цілі планується, зокрема, забезпечити неухильне дотримання Україною інвестиційних угод.

В цьому розрізі Міністерство юстиції підтримує мирову угоду між державою і компанією «Філіп Морріс».

«З точки зору побудови цивілізованих відносин держави і бізнесу, вкрай важливо, щоб не було жодних сумнівів у законності цієї мирової угоди. Ми в цілому підтримуємо інститут мирових угод. Ми будемо цей інститут вдосконалювати, просувати і захищати від будь-яких підозр правоохоронної системи», – поінформував керівник відомства.

Він також нагадав, що минулого тижня було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні», який спростить ведення бізнесу та поліпшить інвест-клімат в країні. Цей закон передбачає підвищення якості та швидкості господарського судочинства; зниження вартості кредитних ресурсів, скасування пайового внеску, додатковий захист прав міноритарних акціонерів, збільшення кількості товариств з обмеженою відповідальністю, що діють на підставі модельного статуту.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування