В РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ТА ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА

Дата: 15.10.2019 09:58
Кількість переглядів: 759

14 жовтня ми відзначаємо День захисника України та День українського козацтва. Це свято нескорених, бо незважаючи на всі випробування дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Захисники України – це ті, для кого поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова. Це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

11 жовтня 2019 року, представники влади району та міста, військовослужбовці, учасники антитерористичної операції/Операції Об’єднаних Сил та їх сім’ї, воїни-афганці, представники установ, організацій, молодь і громадськість взяли участь в урочистих заходах, які відбулися у районному Будинку культури з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва.

З повагою та шаною усіх присутніх вітала виконувач обов’язків голови адміністрації  Т.П.Сухенко, яка зазначила, що це  свято є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність. На їхніх подвигах ми, українці, відроджуємо власну гідність і національну свідомість на справжніх патріотичних цінностях, які є основою нашої перемоги над будь-якими ворогами.  Вона подякувала захисникам за самовідданість, патріотизм, справжній бойовий дух, який вони демонструють на сході нашої держави. Особлива подяка була висловлена матерям і батькам, які виховали синів-патріотів: «Низький уклін родинам загиблих Героїв та вічна пам’ять тим, хто віддав життя за свободу Батьківщини».

Пам’ять про побратимів, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України, присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Стели загиблих воїнів  до пам’ятного знаку загиблим воїнам антитерористичної операції.

«Впродовж останніх буремних подій ми є свідками справжнього героїзму та сили духу, який демонструють українські військові на Сході України. Вони виборюють майбутнє, про яке мріяли та віддавали життя тисячі патріотів. Мужність, самовідданість та віра цих українців надихають нас, додають сил та наснаги працювати заради кращого життя наших земляків», – наголосив голова районної ради П.В.Гайдай.

Спільною грамотою та цінним подарунком Яготинської районної державної адміністрації та Яготинської районної ради за самовідданість, мужність, героїзм, активну громадську позицію, волонтерську діяльність, за особистий внесок у національно-патріотичне виховання учнів, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня захисника України відзначено:

Косинського Олександра  Вікторовича - учасника АТО;

Шусть Андрія Миколайовича - учасника АТО;

Лещенка Володимира Івановича  - благочинного Яготинського благочиння української православної церкви;

Магеру Юрія Івановича - голову районного методичного об’єднання вчителів Захисту Вітчизни;

Шевченка  Валерія Володимировича -  керівника гуртків військово-патріотичного напрямку

Дякуємо всім захисникам за захист рідної Батьківщини. Схиляємо голови перед мужністю Героїв, які віддали життя, захищаючи Україну. Дякуємо за відвагу, мужність і героїзм тим,  хто пройшов горнило війни та залишився живим.

Слава Україні. Героям слава!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування