Головне управління ДПС у Київській області інформує

Дата: 10.10.2019 16:53
Кількість переглядів: 355

Фото без описуЗа січень-вересень 2019 платники Київщини поповнили державний бюджет на 10,2 млрд.грн.

Протягом січня-вересня 2019 року ГУ ДПС у Київській області забезпечено надходження до  державного бюджету в сумі 10,2 млрд.грн., що на 2,2 млрд.грн. більше, порівняно з відповідним періодом минулого року, приріст надходжень склав 27,8%.

Основним бюджетоутворюючим податком державного бюджету традиційно залишається податок на додану вартість, збір якого за січень-вересень 2019 року склав 4,7 млрд.грн., порівняно з аналогічним періодомнадходження збільшилось на 35,6 %, додатково надійшло 1,2 млрд.грн.

Надходження податку на доходи фізичних осіб склали 2,3 млрд.грн., темп приросту у приведених умовах до відповідного періоду минулого року  - 25,8%, додаткові надходження склали 469,3 млн.грн.

Податку на прибуток підприємств за дев’ять місяців 2019 року надійшло 2,2 млрд.грн., приріст до відповідного періоду минулого року – 16,7%, додаткові надходження – 308,5 млн.грн.

Сплата військового збору платниками Київщини за січень - вересень 2019 року становить 659,8 млн.грн, темп приросту  у приведених умовах до відповідного періоду минулого року - 24,6%, додатково надійшло130,3 млн.грн.

Відповідальність за несвоєчасну сплату задекларованих податкових зобов’язань

Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, які подали річну податкову декларацію про майновий стан і доходи що  несплата узгодженої суми грошового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у термін до 1 серпня року, що настає за звітним, призводить до застосування до платника податків відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

Окрім цього, при нарахуванні суми податкового зобов’язання, визначеного платником податків або податковим агентом, у тому числі у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податків помилок відповідно до ст.50 ПКУ, - після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання нараховується пеня - п.п. 129.1.3 п. 

Нові правила проведення перевірок Держпраці

Головне управління ДПС у Київській області інформує платників податків, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року №823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю»  врегульовано процедуру проведення інспекцій Держпраці та затверджено  такі документи:

- Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю;

 - Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю;

-  Внесено зміни до ряду постанов Кабінету Міністрів України.

Рекомендовано міським радам міст обласного значення та сільським, селищним, міським радам об'єднаних територіальних громад під час здійснення повноважень, передбачених частиною третьою статті 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", керуватися цією постановою.

Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю визначено, що заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю здійснюються у формі інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань, що проводяться інспекторами праці Держпраці та її територіальних органів.

Заходи контролю за додержанням законодавства про працю здійснюються інспекторами праці виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад (з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин).

Пунктом 5  Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю визначено перелік підстав для інспекційних відвідувань Держпраці. Зокрема, новою підставою для інспекційних відвідувань є акт перевірки (документальної, планової, позапланової або фактичної), складений за результатами контрольного заходу ДПС, в ході якого виявлено порушення вимог законодавства про працю.

Встановлено, що тривалість інспекційного відвідування, невиїзного інспектування не може перевищувати 10 робочих днів - п.10 цього ж Порядку.

 ГУ ДПС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування