З 1 ЛИСТОПАДА НА КИЇВЩИНІ ЗАПРАЦЮЄ ЕЛЕКТРОННИЙ ОБЛІК ДЕРЕВИНИ

Дата: 04.10.2019 11:00
Кількість переглядів: 357

Фото без описуРішення про заходи щодо охорони лісів та запровадження електронного обліку деревини  на території Київської області ухвалив голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян.

«Друзі, з 1 листопада починаємо грати за новими правилами!!! Нещодавно ми з головами обласних держадміністрацій мали селекторну нараду з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.  Говорили про методи боротьби зі «схемами» в регіонах. Очільник Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль розповів про боротьбу з незаконною вирубкою Карпат. Мені сподобався його досвід, і тому я роблю аналогічний крок у Київській області», – повідомив голова Київської ОДА.

Своїм розпорядженням від 2 жовтня 2019 року очільник Київщини доручив Київському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, державному підприємству «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс»:

«з 01 листопада 2019 року запровадити електронний облік деревини; облік продукції лісозаготівель, лісопиляння і деревообробки здійснювати із застосуванням електронного обліку;

забезпечити здійснення продажу всієї необробленої деревини на аукціонних торгах;

щомісяця висвітлювати інформацію про кількість заготовленої та реалізованої продукції;

до 01 листопада 2019 року забезпечити оприлюднення інформації про стан запровадження та функціонування електронного обліку деревини».

Постійним лісокористувачам на території області доручено забезпечити виконання Указу Президента України від 09 липня 2019 року № 511/2019 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів» та рекомендувати вищевказані пункти.

Крім того, «Київському обласному та по м. Києву управлінню лісового та мисливського господарства рекомендуємо:

– спільно з Головним управлінням Національної поліції в Київській області та Державною екологічною інспекцією Столичного округу забезпечити належний контроль за обігом деревини та вживати відповідно до законодавства заходів протидії незаконним рубкам;

– спільно з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, постійними користувачами вживати заходів щодо підвищення протипожежної безпеки в лісах, попередження виникнення, своєчасного виявлення, обмеження та організацію ліквідації лісових пожеж».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування