Відбулось чергове засідання робочої групи з надання матеріальної допомоги для облаштування індивідуального опалення

Дата: 02.10.2019 10:23
Кількість переглядів: 486

Фото без опису1 жовтня, під керівництвом виконувача обов’язків голови адміністрації Т.П.Сухенко відбулось чергове засідання робочої групи з надання матеріальної допомоги для облаштування індивідуального опалення у зв’язку з відключенням споживачів від мережі централізованого теплопостачання.

В роботі робочої групи взяли участь заступник голови адміністрації В.М.Гончар, перший заступник міського голови С.О.Овчаренко, начальник управління фінансів адміністрації О.І.Барсук, директор КПТМ «Яготинтепломережа» Яготинської районної ради О.С.Форостяний, виконувач обов’язків начальника управління економічного, агропромислового розвитку, торгівлі та інвестицій адміністрації Т.В.Дорошенко, старший інженер з експлуатаційної діяльності служби експлуатації систем газопостачання Переяслав-Хмельницького відділення управління експлуатації ПАТ «Київолбгаз» О.В.Журба, керівник КП «Яготинський ЖЕК» О.В.Білаш, депутати Яготинської міської ради С.В.Галас, В.І.Крутько.

На попередніх засіданнях робочої групи було визначено 25 домогосподарств (малозабезпечених), яким може бути надана матеріальна допомога на встановлення індивідуального опалення у зв’язку з відключенням споживачів від мережі централізованого теплопостачання.

Проте, 17 серпня 2019 відбулося засідання сесії Яготинської міської ради, на якому депутати міської ради не підтримали звернення Яготинської районної державної адміністрації на виділення матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам аргументуючи це тим, що наразі ще не проведено заміну газових труб (з меншого діаманту на більші) для можливості облаштування індивідуального опалення. Разом з тим депутатами прийнято рішення щодо виділення коштів на заміну газових труб по 5 будинках міста.

За словами, керівника КПТМ «Яготинтепломережа» О.І.Форостяного наразі досягнуто домовленостей між Переяслав-Хмельницьким відділенням ПАТ «Київолбгаз» та КП «Житлово - експлуатаційна контора» на проведення робіт із заміни газових труб, роботи будуть тривати близько 20 днів, паралельно у разі виділення коштів на облаштування індивідуального опалення громадяни зможуть перейди на індивідуальне опалення.

«Облаштування громадянами індивідуального опалення надасть можливість не нарощувати борги підприємства, які на сьогодні становлять близько 11 млн. грн.»  - зазначив Олег Степанович.

Начальник фінансового управління О.І.Барсук, нагадала присутнім приклад відключення мікрорайону ПТФ, що було проведено в минулому році.

«В милому році ми відключили мікрорайон ПТФ, що дало змогу зменшити борги КПТМ «Яготинтепломережа» на 1, 2 млн. грн.. Всім громадянам котрі потребували допомоги було надано матеріальну допомогу у сумі 10 тис.грн. (5 тис.грн. районний бюджет, 5 тис.грн. міський бюджет) та безкоштовну допомогу з встановлення індивідуального опалення. Наразі скарг від мешканців мікрорайону ПТФ, що були відключені в минулому році не надходить» - зазначила Ольга Іванівна.

В свою чергу депутати міської ради наполягали на проведені в поточному році лише заміни газових труб без відключення споживачів.

В рамка обговорення присутні зійшлись на думці, що вже сьогодні мають розпочатися роботи із заміни газових труб, директору КПТМ «Яготинтепломережа» О.С.Форостяному дано доручення визначитись із черговістю заміни труб у багатоквартирних будинках, та провести роботу з власниками квартир щодо фінансової можливості переходу на індивідуальне опалення.

За підсумками засідання робочої групи прийнято рішення повторно звернутися до Яготинської міської ради з проханням скликати позачергову сесію Яготинської міської ради та винести на розгляд питання надання матеріальної допомоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування