Чергове засідання комісії ТЕБ і НС

Дата: 01.10.2019 18:10
Кількість переглядів: 533

Фото без опису1 жовтня, під керівництвом заступника голови адміністрації В.М.Гончара відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС при Яготинській районній державній адміністрації.

В роботі комісії взяли участь перший заступник міського голови С.О.Овчаренко, начальник Яготинського РС ГУ ДСНС України  в Київській області С.І.Власко, завідувач сектору з питань цивільного захисту та інфраструктури адміністрації О.В.Головченко, голови виконавчих комітетів сільських рад.

За словами, начальника Яготинського РС ГУ ДСНС України в Київській області С.І.Власка, наразі на території Яготинського району збільшилась кількість пожеж в екосистемах, зокрема протягом останніх двох тижнів виявлені поодинокі випадки загорання торфових покладів у межах Капустинської, Ничипорівської та Фарбованької сільських рад.

Протягом минулого тижня працівниками 28 ДПРЧ проводились роботи з гасіння торфовищ, на які була задіяна не лише пожежна техніка підрозділу, але й транспортні засоби сільськогосподарських підприємств (бочки) для підвозу води.

Серед проблемних питань, що істотно ускладнюють проведення робіт з гасіння на місці пожежі, Сергій Іванович відзначив – сильну посуху, низький рівень залягання грунтових вод та віддаленість водних джерел, звідки рятувальники можуть взяти воду для гасіння.

Наразі у пожежній частині відсутні паливно-мастильні матеріали на обслуговування гасіння торфовищ, адже при виїзді одного пожежного автомобіля на пожежу витрачається близько 50 л пального, за останній тиждень, майже кожного дня пожежні машини виїжджали по 3-6 виїзди щоденно.

В рамках обговорення ситуації, що на сьогодні склалася в районі, головний пожежник району акцентував увагу на виконанні пункту 7 статті 80 Кодексу цивільного захисту України, в якому передбачено, що органи місцевого самоврядування і суб’єкти господарювання на вимогу керівника гасіння пожежі зобов’язані надавати безоплатно в його розпорядження вогнегасні речовини, техніку, пально-мастильні матеріали, обладнання, засоби зв’язку, а під час пожежі,  харчування, приміщення для відпочинку осіб, залучених до гасіння пожежі.

«Ми готові виконати роботи з гасіння, проте матеріально-технічне забезпечення на себе мають взяти органи місцевого самоврядування», - зазначив Сергій Іванович.

В рамках роботи комісії було прийнято рішення щодо закріплення за кожним визначеним місцем залягання торфу та несанкціонованих сміттєзвалищ з представників райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування для здійснення щоденного моніторингу ситуації та недопущення пожеж.

Не залишили без уваги учасники зібрання і питання матеріально технічного забезпечення самого підрозділу ДСНС. Так, в рамках обговорення було прийнято рішення звернутися до депутатів Яготинської районної ради з пропозицією виділити кошти на придбання мотопомпи та пожежних рукавів, яких наразі не вистачає у підрозділі. В свою чергу, перший заступник міського голови С.О. Овчаренко також пообіцяв, що місцева рада також долучиться і допоможе у придбанні пожежних засобів.

Разом тим в ході засідання комісії відзначено роботу інспекторського складу Яготинського Р ГУ ДСНС України, котрі постійно проводиться роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання вимог техногенної та пожежної безпеки в екосистемах району (в тому числі на торфовищах).

Звертаємо увагу, що у випадку виявлення фактів навмисних підпалів трав’яного настилу та сміттєзвалищ звертатись до Головного управління Національної поліції у Київській області щодо проведення розслідувань за такими фактами згідно вимог чинного законодавства.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування