Вибір професії є досить складним процесом для учнів, але й досить важливим кроком у їхнє майбутнє…

Дата: 23.09.2019 10:08
Кількість переглядів: 361

Фото без описуЗадля того, щоб сформувати в учнів реальний погляд на вибір професії з урахуванням їх інтересів, здібностей та потреб на ринку праці фахівець Яготинської районної філії КОЦЗ 20 вересня 2019 року провела в Яготинській  ЗОШ № 2 з учнями 9-го Б класу профорієнтаційний урок на тему «Формула вибору професії. Складова «Можу».


Для того щоб максимально зацікавити учнів розмаїттям професій під час профорієнтаційного уроку було наочно презентовано широкий вибір професій та  спеціальностей, які є на даний час актуальними, а також  перспективними в недалекому майбутньому.
Фахівець Яготинської районної філії КОЦЗ Наталія Гончар головну увагу зосередила на формулі вибору професії «Хочу – можу — треба» та відзначила, що: «Хочу» – означає бажання, цікавість, прагнення, «Можу» – здібності, таланти та стан здоров'я, а «Треба» – стан ринку праці, перспективи та соціально-економічний розвиток регіону. Тому потрібно вже сьогодні успішно навчатися та всебічно розвиватися, щоб вже завтра працювати за обраною спеціальністю із задоволенням».
У жвавій бесіді учнів з фахівцем служби  зайнятості було детально проаналізовано важливість правильного вибору та наголошено на основних помилках, яких потрібно уникати при виборі майбутнього фаху.
Наприкінці заходу всі бажаючі скористалися можливістю пройти профдіагностичне тестування, щоб дізнатися про свою схильність до певного виду діяльності.

 

Яготинський районний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування