Вічна слава визволителям!

Дата: 20.09.2019 14:30
Кількість переглядів: 383

76 років минуло з того дня, коли на яготинську землю прийшла радість перемоги над нацизмом. Пам’ятаючи про подвиг людей, котрі власними зусиллями виборювали та наближали день визволення, 20 вересня на Алеї Слави жителі міста, вшановуючи пам'ять визволителів, згадували тих, хто виборював мир на фронтах та в тилу, хто віддав власне життя на партизанській стежині.

У заході взяли участь члени організації ветеранів міста, учасники війн, керівники району та міста, працівники державних установ і представники громадськості.

На мітингу-реквієм пролунали фронтові пісні у виконанні народного аматорського хору ветеранів війни, праці та військової служби "Солдатська пам'ять".

Благочинний Української православної церкви Київського патріархату, протоиєрей Володимир Лещенко  відправив панахиду по загиблих воїнах у тій страшній і великій війні.

На знак шани та подяки полеглим у боротьбі за честь і свободу рідної землі були покладені квіти до Меморіалу Слави та хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників та усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна.

Час не стоїть на місці. Змінюються покоління, але незмінною та особливою категорією в усі часи є і будуть захисники та визволителі свого народу. Пам’ятаймо своїх рідних, які віддали життя за можливість жити і працювати новим поколінням. Пам’ятаймо і не своїх, але теж рідних, бо вони полягли в боях на Яготинській землі, визволяючи наше місто. Пам’ятаймо й зовсім молодих хлопців, які загинули на Сході, захищаючи цілісність держави. Наша пам'ять – незрима нитка, яка поєднує в одне ціле роки, покоління, епохи. Нитка, яка усіх нас робить єдиним народом України, народом нашої спільної долі

Життя ветеранів – це школа виховання молоді, взірець патріотизму та любові до рідної землі, що є гідним прикладом для наслідування нинішнім поколінням захисників України. Ті уроки і той приклад, які молодь отримала від ветеранів, надихають їх боронити свою державу сьогодні.

Дякуємо ветеранам, учасникам бойових дій, що ціною власного життя захистили наше майбутнє. Вічна слава та вічна пам’ять полеглим!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування