В наших планах відкрити надсучасний сервісний центр, аналогів якому в системі сервісних центрів МВС України поки що не існує

Дата: 19.09.2019 14:33
Кількість переглядів: 459

В Обухівському територіальному сервісному центрі МВС №3244 відбулась зустріч начальника Регіонального сервісного центру МВС в Київській області Миколи Горбоноса з представниками органів місцевого самоврядування, громадськості та відвідувачами центру. Обговорено низку актуальних питань. Йшлося, зокрема, й про перебіг процесу переформатування колишніх МРЕВ Київщини в сучасні відкриті офіси, де за принципом «єдиного вікна» надають послуги, віднесені до компетенції Міністерства внутрішніх справ України: реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, заміна та видача посвідчень водія, видача міжнародних посвідчень водія, довідок про відсутність судимостей та інші.  

Нині в Київській області функціонує 9 територіальних сервісних центрів. За останні 2 роки Регіональний сервісний центр МВС оновив 8 територіальних центрів. Сервісний центр нового зразка – це прозорий офіс, оснащений сучасними інформаційними системами та програмним забезпеченням. В оновлених ТСЦ передбачено зручності для всіх груп населення й, зокрема, для людей з інвалідністю. У приміщеннях таких центрів обов’язково є дитячий куточок для найменших відвідувачів та зона буккросингу, звідки кожен може взяти книжку в обмін на вже прочитану власну. До послуг відвідувачів привітний, кваліфікований персонал.   

У планах РСЦ МВС в Київській області  оновити останній з дев'яти сервісний центр № 3246, що у Софіївській Борщагівці Києво-Святошинського району, і перевести його роботу в абсолютно новий формат.

«У планах Регіонального сервісного центру МВС в Київській області збудувати в Софіївській Борщагівці просторе приміщення у сучасному стилі, де розміститься не лише територіальний сервісний центр МВС №3246, а й митна служба і, ймовірно, центр сертифікації. Усі вони дотичні до процесу реєстрації траспорних засобів. Тому таке сусідство забезпечить можливість надавати громадянам послуги комплесно, а це означає якісніше обслуговування з найменшим витрачанням часу на оформлення необхідних документів» - зазначив під час зустрічі начальник РСЦ МВС в Київській області Микола Горбонос.

За його словами, це – унікальний проект, агалогів якому в загальноукраїнській системі із 156 сервісних центрів поки що не існує.

«Нині тривають непрості, але активні перемовини з Корпорацією «УкрАВТО», у приміщенні якого базується наш сервісний центр,  щодо сприяння  у втіленні цієї ідеї.  Маємо небезпіставні  содівання на те, що  спільними зусиллями ми реалізуємонаші плани в найкоротший термін» , - наголосив Микола Горбонос.

         Аби наблизити якісний державний сервіс до людей, Регіональний сервісний центр в Київській області налагоджує співпрацю із Центрами надання адміністративних послуг (ЦНАП).  Перелік послуг буде досить обмежений. Це обмін посвідчення водія (без складання іспитів), видача нового посвідчення водія замість втраченого або викраденого, державна реєстрація нових транспортних засобів (без огляду експерта), перереєстрація транспортних засобів у зв’язку зі зміною найменування та адреси юридичних осіб, прізвища, імені, по батькові, місця проживання фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів, та у разі встановлення газобалонного обладнання.

«На сьогодні між Регіональним сервісним центром МВС в Київській області та місцевими органами влади Київщини, які надають адміністративні послуги через ЦНАП, підписано 5  Узгоджених рішень. А саме з: Українською міською радою Обухівського району, Броварською райдержадміністрацією, Чабанівською селищною радою Києво-Святошинського району, Києво-Святошинською райдержадміністрацією та Іванківською райдержадміністрацією. За послугами системи МВС можна буде звертатись у  ці ЦНАП вже найближчим часом», - розповів начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи та взаємодії із суб’єктами господарювання РСЦ МВС в Київській області Євгеній Корнійко.

Серед іншого Євгеній Корнійко наголосив, що з початку року в Регіональному  і територіальних сервісних центрах МВС тривала інтенсивна робота, про що свідчать її результати:

  • проведено майже 93 тисячі реєстращйних операцій з транспортними засобами;
  • видано понад 43 тисячі посвідчень водія (21 тисяча вперше  після закінчення  автошколи);
  • прийнято 33 тисячі теоретичних та 48 тисяч практичних  іспитів  зі знання Правил дорожнього руху;
  • підготовлено 919 водіїв, які здиснюють перевезення небезпечних вантажів;
  • видано майже 15 тисяч довідок про відсутність судимості;
  • від органів місцевого самоврядування прийнято 32 звернення стосовно необхідності виїзду Мобільного сервісного центру МВС (МСЦ здійснив 103 виїзди, послуги отримало 1 414 громадянина).

Та найвагоміший показник ефективності роботи, на думку Обухівського міського голови Олександра Левченка, який, до слова, теж взяв участь у зустрічі представників громади з начальником РСЦ МВС в Київській області Миколою Горбоносом, розмір податків, сплачених до місцевих бюджетів від діяльності сервіних центрів МВС. Приміром, до скарбниці Обухова надійшло мільйон 363 тисячі гривень, бюджет Броварів поповнився двома мільйонами 670 тисячами та найбільша сума сплачених податків від діяльності ТСЦ МВС Київщини має бюджет Києво-Святошинського району – 5 мільйонів 473 тисячі гривень (станом на 17 вересня 2019 р.). Загалом же нинішнього року Регіональний сервісний центр МВС перерахував місцевим бюджетам понад 19 мільйонів гривень.

Дізнавайтесь більше про перебіг процесу реформування сервісних центрів МВС Київської області, про новації, які вже набрали практичних обертів та на які очікується найближчим часом, з інформації, розміщеній на  нашому сайті у розділі «НОВИНИ» та на офіційній сторінці у Facebook.

Отримати додаткову інформацію та проконсультуватися можна за номером  телефону (044) 290-19-88 або в повідомленнях на Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування