Відбулося засідання спостережної комісії

Дата: 13.09.2019 10:10
Кількість переглядів: 482

Фото без описуПри райдержадміністрації діє спостережна комісія, основним завданням якої є організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання. У своїй діяльності районна спостережна комісія тісно співпрацює з Яготинським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області, Яготинським відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної Поліції України у Київській області, співробітники якого регулярно запрошують на її засідання, районним центром зайнятості, управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації, районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, центральною районною лікарнею та громадськими організаціями. Наразі на обліку комісії перебуває 9 умовно-достроково звільнених громадян.

В рамках роботи комісії присутні розглянули питання, що стосувалися працевлаштування звільнених умовно-достроково осіб з місць позбавлення волі та проходження даними особами медичного огляду в закладах охорони здоров’я.

Наразі двом умовно-достроково звільненим громадянам запропоновано місця для працевлаштування.

Секретар спостережної комісії Л.В.Блощинська –Котьонок акцентувала увагу присутніх на проведенні медичного огляду громадянами, які звільнились  з місць позбавлення волі, адже вони перебувають у групі ризику та можуть мати низку хвороб.

У ході розгляду питань порядку денного також акцентувалася увага на належній соціальній адаптації раніше засуджених осіб та унеможливлення їх повторного втягнення в злочинну діяльність.

В.о. голови, керівник апарату райдержадміністрації Т.О.Орел впевнена, що індивідуально-виховна робота, яка проводиться з громадянами, дасть позитивний результат і сприятиме вирішенню усіх проблем цих громадян, особливо надання зазначеній категорії осіб допомоги у соціальній адаптації та працевлаштуванню.

За результатами засідання членами спостережної комісії прийнято відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування