В Яготинській центральній районній лікарні встановлено нове медичне обладнання

Дата: 03.09.2019 10:46
Кількість переглядів: 1396

Фото без описуДнями в Яготинській центральній районній лікарні відбулось відкриття нового дороговартісного обладнання відео-ендоскопу PENTAX.

Раніше, щоб обстежитись пацієнту потрібно було звертатись до обласних або ж приватних клінік м.Києва. Тепер в Яготинській ЦРЛ запрацював надсучасний відео-ендоскоп. Чіткість і якість зображення під час проведення діагностики просто вражає,  про що на власні очі могли пересвідчитись під час проведення показового обстеження, запрошені на відкриття в.о. голови адміністрації Т.П.Сухенко, представники міської та районних рад, сільські голови.

«Є також можливість віртуальної хромоендоскопії. Це є спеціальна технологія , яка дозволяє визначити ракові зміни, також передракові зміни в слизистій оболонці в просвіті шлунково- кишкового траку», - підкреслив лікар –енлоскопіст О.Буйновський.

Відеоендоскопічна система виробництва Німеччини. Окрім самого ендоскопу були також придбані додаткові прилади, для забору проб, що дасть можливість не лише проводити діагностику, але й брати проби для подальшого їх дослідження.

Вартість ендоскопічної системи понад 3 мільйонів гривень, частину з яких було залучено за рахунок субвенції з бюджетів сільських рад та районного бюджету.

Медики, які працюватимуть на цьому устаткуванні, не приховують свого задоволення, але і розуміють усю відповідальність покладену на них, аби максимально використати можливості апарату.

Перед тим, як почати працювати, лікар-ендоскопіст Олександр Буйновський пройшов спеціальне навчання, і на далі планує продовжити підвищення своєї кваліфікації в кращих закладах країни, з метою перейняття досвіду та підвищення кваліфікації.

За словами, головного лікаря КНП "Яготинська ЦРЛ" В.С.Нескороженого, наразі обстеження мешканців Яготинського району безкоштовне, пацієнтам необхідно буде лише придбати витратні матеріали, проте так буде не завжди вже в найближчий час будуть проведені фінансові розрахунки собівартості наданих послуг, після чого буде встановлена ціна для жителів району.

Що ж до громадякі, які завідають до нас з прилеглих районів, а таких буде не мало, так як аналогічного обладнання немає в жодному з районів Київської області, послуга буде коштувати близько 400 грн, що на 200-300 грн. дешевше, аніж в обласній та приватних лікарнях Києва.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування