Звіт по зверненнях громадян в Яготинській районній державній адміністрації з січня по серпень 2019 року

Дата: 30.08.2019 13:51
Кількість переглядів: 457

Питання організації роботи Яготинської районної державної адміністрації щодо звернень громадян розглядається щомісяця на розширених нарадах при голові райдержадміністрації за участю заступників, керівників підрозділів адміністрації, на колегіях районної державної адміністрації. 18 липня 2019 року на засіданні колегії було розглянуто питання про підсумки роботи зі зверненнями громадян за перше півріччя 2019 року.

Систематично здійснюється ряд заходів щодо підвищення рівня роботи зі зверненнями громадян, в основі якої лежить, перш за все, уважне ставлення до вирішення проблем, з якими звертаються громадяни до районної державної адміністрації, а також, постійний аналіз, узагальнення усних та письмових звернень.

Вживаються заходи щодо забезпечення реалізації конституційних прав громадян щодо одержання обґрунтованої, повної та своєчасної відповіді на звернення.

Відповідно до Закону України від 2 липня 2015 року № 577-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» забезпечено можливість подання громадянами до органів виконавчої влади письмового звернення з використанням мережі Інтернет.

Всі звернення громадян, які надійшли по пошті та на електронну пошту реєструються в реєстраційно-контрольних картках в автоматизованій системі діловодства (АСКОД).

Графіки особистого прийому громадян керівниками облдержадміністрації та райдержадміністрації, графік прийому громадян у вихідні дні, а також інформація про дні прийому керівниками районних служб, де вказані дні, години прийому роздані головам виконавчих комітетів для ознайомлення громадян, а також ці матеріали розміщені на веб-сайті адміністрації, інформаційному стенді райдержадміністрації, оприлюднюються в місцевій газеті «Яготинські вісті».

Ефективною роботою зі зверненнями громадян є проведення особистого прийому громадян керівництвом адміністрації згідно із розпорядженням від 21.01.2019 № 23 «Про затвердження графіка проведення особистого прийому громадян керівництвом Яготинської районної державної адміністрації» та робота прямих телефонних ліній згідно із розпорядженням від 21.01.2019    № 24 «Про затвердження графіків проведення особистих виїзних прийомів, роботи прямих телефонних ліній, перевірок та звітувань про стан організації роботи зі зверненнями громадян на 2019 рік в Яготинському районі», затверджених головою адміністрації.

Прийом громадян здійснює виконувач обов’язків голови адміністрації та заступник, про що свідчить «Журнал особистого прийому громадян», який пронумерований, прошнурований та скріплений печаткою.

За січень - серпень 2019 року до керівництва Яготинської районної державної адміністрації надійшло 424 звернення громадян із пропозиціями, заявами і скаргами з них: 92 на особистому прийомі у голови адміністрації та заступників, та 332 надійшло поштою в тому числі 182 через органи вищого рівня.

 

 

З усіх 424 звернень:

- на першому місці зареєстровані питання соціального захисту – 241 звернення. Порушувались питання надання матеріальної допомоги, субсидій та консультацій соціального характеру, проїзд пільгових категорій населення по місту та за його межами, отримання тимчасового житла та інші. В усіх випадках заявникам було надано вичерпні відповіді по суті порушених питань.

- питання комунального господарства і житлової політики посіли друге місце – 62 звернення. Порушувались питання розчистки доріг, питання теплопостачання, ремонту водопостачання та водовідведення будівель та ремонт квартир, питання подачі електроенергії, газопостачання, роботи міського та приміського пасажирського транспорту, благоустрою та інші.

Надійшло 32 звернення - питання діяльності місцевих органів виконавчої влади, земельні питання - 33 звернень та 56 звернень – інші питання (освіти, медицини, екології, культури, діяльності правоохоронних органів, тощо).

На всі питання були надані відповіді в правовому полі.

За даний період відбулося шість засідань комісії з питань надання матеріальної допомоги при Яготинській райдержадміністрації. Надано матеріальну допомогу 65 громадянам на суму 40000 грн. Кошти виплачено з районного бюджету. Також відбулося два засідання постійно діючої комісії з питань розгляду звернення громадян при Яготинській районній державній адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування